Cosmin Necula are solutia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bacau

Autor: | 21/02/2016 Sectiunea Politica Comments Off on Cosmin Necula are solutia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bacau
necula

„Vom înfiinta un adapost pentru câini asa cum am vazut la Iasi”

Problema câinilor comunitari da mari batai de cap administratiei locale bacauane. Anual, aproximativ 600 de bacauani ajung la „Urgente” din cauza muscaturilor. Deputatul Cosmin Necula spune ca solutia la problema maidanezilor  din oras poate veni de la Iasi, unde functioneaza un adapost la standarde europene, deservit de o clinica veterinara ce functioneaza 7 zile din 7.

Deputatul bacauan a vizitat sâmbata acest adapost impreuna cu reprezentanti ai unor ONG-uri pentru protectia animalelor. El s-a declarat surprins de faptul ca autoritatile bacauane n-au reusit sa rezolve înca problema maidanezilor, apreciind ca Primaria Bacau se putea inspira de la municipalitatea ieseana.

„Oamenii vin ca într-un parc, au grija de catei, socializeaza cu animalele. Nici nu este de mirare ca la Iasi este o rata de adoptie exemplara, de aproximativ 150 animale lunar. Toate aceste lucruri se petrec într-un adapost de aproximativ doua hectare, în timp ce adapostul din Bacau are alocate 14 hectare de teren, iar conditiile sunt groaznice. Ceea ce s-a facut în Iasi este un model de politici publice eficiente pe care-l doresc implementat si în Bacau”, a declarat Cosmin Necula.

Parlamentarul a mai spus ca nu este adeptul unor masuri extreme în privinta gestionarii problemei câinilor comunitari. El a adaugat, însa, ca Primaria Bacau este depasita de amploarea fenomenului, în conditiile în care pe strazile orasului hoinaresc câteva mii de câini. „Daca problema ar fi fost «atacata» la momentul potrivit, astazi nu am fi avut aceasta situatie practic scapata de sub control. Este momentul sa se treaca de la vorbe la fapte”, a conchis Necula.


Pentru a se evita folosirea modulului de comentarii in scopul atacarii adversarilor, articolele din sectiunea "Politica" nu pot fi comentate. Interdictia va fi ridicata dupa alegeri


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna