Circa 600 de vizitatori, in prima zi de functionare a Observatorului Astronomic

2

Ieri, la orele prânzului, curtea observatorului abia redeschis s-a umplut de copii de toate vârstele. A fost de altfel ziua lor si prima in care institutia a putut fi vizitata pe indelete de curiosi, dupa reabilitare si modernizare.

De la ora 12, ziua s-a animat gratie copiilor de la Scoala Populara de Arte si Meserii, care a organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean, Complexul de Stiintele Naturii si Gradinita Crai Nou spectacolul „De ziua ta, copile drag!”. S-au derulat in fata observatorului momente frumoase de spectacol: teatru, momente literare, muzica – de la populara la usoara si instrumentala si n-au lipsit dansurile populare. In paralel, s-a desfasurat concursul de desene.

„Intotdeauna am dedicat aceasta zi activitatilor cu sarbatoritii zilei, copiii. In acest an, tema a fost Cosmosul, asta si in legatura cu deschiderea Observatorului Astronomic. In fiecare an am organizat acest eveniment. La sfârsit copiii vor primi diplome, premii constând in carti, fructe, dulciuri”, a declarat Carmen Voisei, director general al Scolii Populare de Arte.

De altfel, de 1 Iunie, Observatorul a fost in centrul atentiei, fiind gazda pentru 14 grupuri de circa 40 de persoane, chiar si mai multe, care au trecut pragul institutiei si s-au minunat de toate frumusetile din interior. Daca ieri programul a fost pâna la ora 21, astazi si vineri programul de vizitare este intre orele 8-16. Accesul va fi gratuit.

2 COMENTARII

  1. Felicitari directiunii Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea si personalului Observatorului astronomic pentru proiectul deosebit finalizat cu succes. Felicitari doamnei muzeograf Maria Velea pentru activitatea de o viata dusa in cadrul acestui important obiectiv turistic al Bacaului!

LĂSAȚI UN MESAJ