3 mai 2024
SportCei mai buni sportivi ai judetului

Cei mai buni sportivi ai judetului

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau a dat publicitatii Top 10 pe 2014

Ca la fiecare final de an, este timpul bilanturilor. Si, evident, al ierarhiilor. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret a dat publicitatii clasamentul primilor zece sportivi bacauani ai anului. Interesant este ca pe podium figureaza sportivi de la trei cluburi diferite, singurele de altfel, ce se regasesc in TOP-ul 10 realizat de Directia condusa de Georgel Cojocaru. Locul 1 a revenit, asa cum era de asteptat, campioanei europene la gimnastica, Silvia Zarzu, de la CSM Onesti, club care are si cei mai multi reprezentanti in ierarhia DJTS. Pe pozitia secunda s-a plasat vice-campionul continental la haltere pentru Tineret, Ionut Ilie (CS Stiinta Municipal Bacau), pentru ca locul trei sa fie ocupat de un alt vice-campion european, de data aceasta la lupte greco-romane rezervate juniorilor, Alexandru Botez (SCM Bacau).

Locul 1: Silvia Zarzu (gimnastica ,CSM Onesti/ antrenor: Ileana Hrisca). Gimnasta in vârsta de 16 ani, pe care i-a implinit pe data de 16 decembrie, s-a laureat in acest an campioana continentala, impreuna cu echipa României, la Europenele desfasurate la Sofia. Produs al scolii onestene de gimnastica, unde a fost decoperita de Ileana Hrisca, Silvia Zarzu este componenta a lotului olimpic de la Izvorani.



Locul 2: Ionut Ilie (haltere/ CS Stiinta Municipal Bacau/ antrenor:George Calin). Adus in Bacau in urma cu doi ani, de la Botosani, de Ion Sarban, care ocupa, in acea perioada, functia de director al SCM Bacau, Ionut Ilie a confirmat din plin. 2014 a fost un an de vârf pentru elevul lui George Calin, care a cucerit o medalie de argint si doua de bronz la Campionatul European de haltere pentru Tineret.

Locul 3: Alexandru Vasile Botez (lupte greco-romane, SCM Bacau/ antrenor: Ion Sarban). Medaliat cu bronz la Mondialele din 2013, de la Sofia, Sandu Botez a “recidivat” anul acesta cu prilejul Campionatului European de juniori, unde si-a adjudecat argintul. “Marele meu vis ramâne, insa, o medalie olimpica”, a marturisit sportivul pregatit de Nelu Sarban, care, in 2015, va fi nevoit sa schimbe atât categoria de vârsta, cât si cea de greutate.

Locul 4: Irinel Botez (lupte greco-romane, SCM Bacau/ antrenor: Ioan Butucaru). Hotarât lucru, 2014 a fost anul luptelor greco-romane! Urmând exemplul varului sau, Alexandru Botez, Irinel Botez s-a inscris, la rândul sau, pe orbita medaliatilor la Mondiale. Astfel, Irinel a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Campionatul Mondial de cadeti din Slovacia.

Locul 5: Bianca Perie (atletism, SCM Bacau/ antrenor: Lucica Cucos). Aruncatoarea de ciocan romascana a cucerit aurul la cea de-a 73-a editie a Balcaniadei si a prins finala Europenelor de la Zurich, unde a obtinut o clasare pe locul 7, cu un rezultat de 69,26 metri, cu aproape zece metri mai putin decât câstigatoarea probei, poloneza Wlodarczyk.

Locul 6: Alexandru Novac (atletism, CS Stiinta Municipal Bacau/ antrenor Mihaela Melinte). An plin pentru sulitasul adjudean in vârsta de 17 ani. Elevul Mihaelei Melinte s-a laureat vicecampion olimpic de Tineret in China, campion balcanic de Juniori si multiplu medaliat la Nationalele de Juniori si Tineret. Totodata, Novac a figurat pe locul 4 in topul mondial la aruncarea sulitei de 700 grame dat publicitatii de IAAF.

Locul 7: Andreea Panturoiu (atletism, CSM Onesti/ antrenor: Mihaela Nicoara). In 2014, Andreea Panturoiu a reusit un rezultat remarcabil la Internationalele României in proba de triplusalt: 14.20 metri! Participanta la Europenele din Estonia, Panturoiu isi poate continua ascensiunea care are drept indicator Olimpiada de la Rio de Janeiro, din 2016.

Locul 8: Cristina Zoltan (lupte libere, CSM Onesti/ antrenor: Sorin Iordache). Pentru al doilea an consecutiv, Cristina Zoltan a cucerit titlul de vice-campioana europeana de cadeti la lupte libere. Spre deosebire de editia desfasurata in 2013, in Serbia, la Europenele din 2014, eleva lui Sorin Iordache a scapat de “complexul ucrainean”, reusind sa o invinga pe detinatoarea titlului la 38 kg.

Locul 9: Mihai Nistor (box, CS Stiinta Municipal Bacau/ antrenori: Relu Auras, Neculai Cara). Intr-un an fara Mondiale si europene, Nistor s-a “consolat” cu un nou titlu national la super-grea, cu un bronz la WSB si cu prima victorie româneasca in cadrul AIBA Pro Boxing, divizia profesionistta lansata de forul pugilatului amator mondial. “Tinta noastra ramâne Rio”, a tinut sa precizeze antrenorul lui Mihai, Relu Auras.

Locul 10: Mirela Lavric (atletism, CSM Onesti/ antrenor Viorica Pintilie). Spre deosebire de 2013, când a tinut prima pagina a ziarelor pentru performantele sale sportive (dar si pentru o controversa cu logodnicul sau, care se putea incheia tragic), Mirela Lavric a lasat garda jos in acest an. Titlurile nationale si balcanice cucerite de vasluianca legitimata la CSM Onesti o mentin, insa, in Top 10 al DJTS.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri