Avocatul Cristian Cojocaru, condamnat la un an si cinci luni închisoare

7

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis apelul avocatului bacauan Cristian Cojocaru, cercetat intr-un dosar de trafic de influenta, si i-a redus pedeapsa la 1 an si 5 luni închisoare cu executare.

Decizia este definitiva. In februarie 2015, Curtea de Apel Bacau il condamnase pe Cristian Cojocaru la o pedeapsa de 2 ani si 10 luni inchisoare cu executare, fiindu-i interzis sa-si practice profesia de avocat timp de trei ani. Cojocaru a fost trimis in judecata in iulie 2014.

Conform rechizitoriului, in perioada iunie-octombrie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacau, Cojocaru le-ar fi pretins inculpatilor Marius Craciun si Nadina Simion, direct si prin intermediul inculpatului Codrin Constantin Coroama, suma de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bacau, in vederea obtinerii unei hotarâri favorabile, de punere în libertate a inculpatului Craciun Marius, cercetat în stare de arest preventiv într-un dosar al DNA Bacau.

7 COMENTARII

  1. Pai omul a dat in primire cateva nume grele din PNL. Si automat s-a redus si pedeapsa. In 10 luni omul e acasa ,asta in cazul in care nu scrie o lucrare stintifica , daca intre timp nu se abroga legea . Daca mai iese si la munca ,de Craciun omul e acasa.

  2. Care nume grele din PNL ? Ciubotaru -sifonul ăla. Si-a bătut Dna joc de toți prostii ăștia care au făcut denunțuri când ei erau cei mai mari infractori. Fa frate denunț intr-un termen rezonabil de la fapta 3-MAX 6 luni . Vine si răspunderea magistraților in F scurt timp si vedem după…..Dumnezeu exista !

LĂSAȚI UN MESAJ