Alex Manole, campion national U18

0

E anul sau. Dupa ce in martie a câstigat cel de-al doilea turneu ITF din cariera, la sfârsitul saptamânii trecute, tenismenul bacauan Alexandru Manole si-a imbogatit palmaresul cu un nou titlu: cel de campion national Under 18. Sportivul legitimat la SCM Bacau a cucerit Nationalele Individuale de Vara U18 de la Bucuresti dupa un adevarat tur de forta, cu patru meciuri jucate intr-un interval de numai doua zile.

„Vremea rea a dat peste cap desfasurarea intregului turneu. Din acest punct de vedere, ploaia a fost principalul nostru adversar. A fost un turneu greu, cu un plus de efort deoarece conditiile meteo nu mi-au permis sa ma antrenez, dar nici sa ma relaxez mental. Faptul ca am trecut cu bine peste toate impedimentele reprezinta o satisfactie suplimentara”, a declarat duminica seara, dupa victoria de la Nationale, Alex Manole, care a adaugat, glumind: „Cred ca niciodata in viata mea nu am consultat atât de des buletinul meteo”.

Cotat drept favoritul numarul 3, bacauanul a trecut in primul tur cu 6-2, 6-4 de bucuresteanul de Razvan Codescu, pentru ca sâmbata sa-si treaca in cont alte doua victorii: dimineata, contra lui Dan Tomescu (6-2, 6-1), iar dupa-amiaza, impotriva lui Ioan Abrudan, cu 7-5, 6-1. Duminica au urmat alte doua jocuri.

Ambele câstigate. Mai intâi, in semifinala disputata in compania lui Sorin Iordache (CST Slobozia). Scor: 6-3, 6-1. A urmat apoi finala cu favoritul 2, dinamovistul Razvan Bobleaga, singura intâlnire care l-a solicitat pe Alex Manole timp de trei seturi: 6-3, 5-7, 6-2. „Cel mai greu meci a fost cel din finala”, a admis Manole, care se pregateste acum de o serie de turnee internationale cu premii in valoare de 10.000 de dolari. Primul este programat la Galati, zilele urmatoare, iar cel de-al doilea se va desfasura la finalul lunii mai, la Bacau. „Sper sa-mi continui ascensiunea si sa joc un tenis cât mai bun la turneele de 10.000”, a concluzionat Alex Manole. Asa ar si trebui; doar e anul sau!

LĂSAȚI UN MESAJ