A fost inaugurat al saptelea dispensar construit de Betania

3

Locuitorii din Cabesti, comuna Podu Turcului, au trait marti, 9 august, un moment istoric pentru mica lor comunitate: inaugurarea primului dispensar medical din sat.

Cladirea a fost construita in doua saptamâni de voluntarii olandezi ai organizatiei Werkgroep Zegveld, care au facut mari eforturi pentru a termina la timp lucrarile.

La inaugurare au participat peste o suta de localnici, voluntarii olandezi, reprezentantii Asociatiei Betania, ai Consiliului Judetean, primari din zona, consilieri locali, intelectualii comunei etc. Ceremonia a debutat cu un mesaj al parintelui Mihail Manca, parohul din localitate, care le-a multumit celor 18 voluntari din Tara Lalelelor si i-a sfatuit pe locuitorii din Cabesti sa le urmeze exemplul.

Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania, a facut o scurta prezentare a colaborarii cu Werkgroep Zegveld, apoi a multumit autoritatilor locale, care s-au implicat “admirabil” in derularea proiectului.

“E un proiect foarte important pentru noi deoarece, din nou, am ales o zona saraca, fara posibilitati, unde nu era niciun punct sanitar, a marturisit Andre Muit. Solicitarea a fost facuta de comuna Podu Turcului, care a ales satul Cabesti, iar noi am fost de acord. E al saptelea dispensar pe care Betania si voluntarii olandezi il construiesc in judetul Bacau.”

Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, si-a exprimat intentia de a continua astfel de proiecte in mediul rural, mentionând insa ca, pe viitor, vor fi echipe mixte de voluntari, olandezi si români, astfel incât practica de suflet a voluntariatului sa prinda radacini si la noi.

Si Gelu Ciorava, primarul comunei Podu Turcului, le-a multumit olandezilor care au facut un gest extraordinar pentru satenii din Cabesti, apoi, alaturi de ceilalti invitati, a ascultat imnul Olandei intonat de catre cei 18 voluntari.

Panglica tricolora de la intrarea in noul dispensar a fost taiata de catre André Muit, Sorin Brasoveanu, Gelu Ciorava si Ariën van den Broek, liderul grupului olandez.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ