18 martie 2024
ActualitateAlimente alterate în galantare

Alimente alterate în galantare

– numai într-o lună, au fost date amenzi totale de peste 150.000 de lei – comisarii băcăuani au găsit, la vânzare, fructe și legume depreciate și cu mucegai, carne şi preparate din carne expirate, alimente alterate, improprii consumului uman

Protecţia Consumatorilor Bacău a verificat sute de agenţi economici din tot judeţul, aplicând, doar luna trecută, peste 60 de amenzi în valoare totală de 151.000 lei. Pe parcursul lui iulie, au fost înregistrate şi 111 reclamații din partea consumatorilor.

Sume importante au fost încasate din amenzi atât de la firmele axate pe comercializarea produselor alimentare – 54.000 lei, comercianţii de legume şi fructe proaspete – 35.000 lei sau de la operatorii din domeniul alimentație publică – 23.000 lei, cât şi de la firme care vindeau biciclete, trotinete și scutere electrice – 9.000 lei ş.a. Nereguli au fost cu nemiluita, la zeci de firme controlate: fructe și legume proaspete depreciate și cu mucegai, carne şi preparate din carne expirate, alimente alterate, improprii consumului uman, produse vândute fără certificate de garanție sau cântare neverificate metrologic etc.



„În cazul operatorilor economici care comercializau legume și fructe proaspete, amenzile au fost date pentru că vindeau produse depreciate și cu mucegai, nu afişau informaţii cu privire la țara de origine, şi nici preţurile. În plus, s-a mai decis şi retragerea definitivă de la vânzare a 200 de kilograme de fructe și legume”, a declarat Alin Năstasă (foto), comisar şef adjunct la Protecţia Consumatorilor Bacău.

Însă, deficienţe grave au fost depistate şi în sectorul comercializări produselor alimentare, unde, dintre cei 43 de operatori economici controlaţi, au fost găsiţi cu abateri 40. În cazul lor, au fost aplicate 47 de sancţiuni în valoare toală de 54.000 lei şi 22 de avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare 32 kg produse alimentare întrucât erau expirate sau alterate, improprii consumului uman.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri