Romania, cu libero-ul Stiintei Bacau in teren, s-a calificat la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

Victorii pe linie

O noua calificare la Campionatul European pentru nationala de volei feminin a Romaniei. "Tricolorele", cu libero-ul Stiintei Bacau, Nicoleta Manu in sextetul de baza, au castigat grupa E a preliminariilor, depasind formatiile Belgiei, Sloveniei si Suediei. Dupa ce si-a adjudecat primul turneu preliminar, desfasurat la Hasselt, in Belgia, Romania a "recidivat" si pe teren propriu, la Constanta, unde a obtinut trei victorii din tot atatea jocuri. Turneul final se va desfasura in toamna lui 2011, in Serbia si Italia.

Trofeu personal

Pentru bacuanca Nicoleta Manu, aceasta este cea de-a treia calificare la Euro. "Prima data a fost in 2003, la Ankara", isi aminteste "Toli", asa cum o striga colegele dupa numele de dominsoara, Tolisteanu. In 2003, bacauanca s-a intors din Turcia cu titlul de cel mai bun libero al turneului. "A fost o experienta foarte placuta, mai ales ca eram si cu sapte ani mai tanara", isi aminteste Nicoleta Manu, care, intre timp, a devenit una dintre "veteranele" lotului national.

Belgia, adversara nr. 1

Manu "radiografiaza" preliminariile din acest an. "Inainte de primul turneu, cel din Belgia, nimeni nu ne dadea vreo sansa. Dupa ce ne-am impus acolo, toata lumea a spus ca am intalnit adversari slabi", comenteaza cu amaraciune libero-ul bacauan. "Poate ca nu suntem noi cine stie ce mare echipa, dar nici formatiile pe care le-am invins n-au fost rele", precizeaza voleibalista bacauana, care crede ca Belgia a fost cel mai puternic adversar, "chiar daca Suedia ne-a luat doua seturi".

In reconstructie

Ce va fi la anul, in Italia si Serbia, tarile care vor gazdui Europenele? "Greu de spus, mai ales ca echipa noastra se afla in reconstructie. E clar ca nu vom conta pe Carmen Turlea, in timp ce Nedelcu, Corjeutan si …subsemnata avem si noi o varsta. In aceste conditii, greul va cadea in special pe jucatoarele tinere precum Daiana Muresan, Sabina Miclea sau Nneka Onyejekwe. Cu multa munca, am putea sa avem insa o comportare onorabila", crede Manu.

80 la suta ramane la Stiinta

Aflata la final de contract cu Stiinta Bacau, Nicoleta Manu a declarat ca sunt sanse mari de a-si prelungi intelegerea cu gruparea bacauana. "Cred ca in proportie de 80 la suta voi continua cu Stiinta. Aici este casa mea, aici ma simt cel mai bine. Probabil ca zilele viitoare voi purta o serie de discutii pe aceasta tema si cu domnul profesor Grapa", a spus Manu. Libero-ul este dorit si de revelatia ultimelor doua sezoane, Tomis Constanta. "Stiu ca si-au manifestat interesul in privinta legitimarii mele, dar, repet, dorinta mea este de a continua cu Stiinta", a declarat jucatoarea bacauana.

Dan Sion

Alte articole