Astazi, cetateanul moldovean, Iurie Procopenco, unul dintre inculpatii trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, acuzati de uciderea omului de afaceri Valeriu Damian, a fost extradat din Belarus si a ajuns in România pentru a fi audiat in fata instantei.

Potrivit Politiei Române, in cursul acestei zile va ajunge in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

„În urma cooperarii politienesti internationale cu autoritatile judiciare din Belarus, Procopenco Iurie se afla în custodia Politiei Române. Acesta urmeaza a fi introdus astazi, 5 mai a.c., în Centru de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau”, se arata intr-un comunicat al Politiei Române.

Potrivit sursei citate, pe numele acestuia, Tribunalul Bacau a emis, în anul 2013, un mandat de arestare preventiva, pentru comiterea savârsirea infractiunilor de omor deosebit de grav, tentativa la tâlharie si violare de domiciliu, acesta fiind dat în urmarire internationala prin Interpol, în octombrie 2014.

Iurie Procopenco este acuzat, alaturi de alti cinci cetateni moldoveni, ca la mijlocul lunii august 2011, a intrat in casa afaceristului Valeriu Damian (foto medalion), din satul Luncani, comuna Margineni, l-au torturat, l-au legat de mâini si picioare si l-au asfixiat, totul pentru a le spune unde tine banii.

Anchetatorii spun ca acestia aveau informatia ca Damian detinea in casa circa 300.000 de euro. Dupa comiterea faptei, acestia ar fi fugit in Republica Moldova si au fost arestati in primavara lui 2012, in Ucraina, pentru fapte similare.

Procopenco a fost eliberat si de acolo si prins in Belarus, unde ar fi stat din toamna anului trecut.

In acest dosar mai sunt trimise in judecata si alte persoane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ