11 decembrie 2023
ActualitateSe propune înființarea unui centru de recrutare și plasare a forței de...

Se propune înființarea unui centru de recrutare și plasare a forței de muncă pentru zilieri în oraș

În cadrul unei dezbateri cu autoritățile publice organizate de Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum s-a lansat Documentul de Poziție al Grupului de Lucru Bacău. Grupul de lucru Bacău este format din tineri cu dorința de implicare activă în societate, elevi, studenți și specialiști.
Aceștia își propun ca prim proiect de implicare civică să atragă atenția asupra necesității creării unui centru de recrutare și plasare a forței de muncă pentru zilieri.

Scopul principal al proiectul este de a lega cele două elemente, cererea și oferta serviciilor, în special pentru cei care se află in prezent fără un loc de muncă stabil.

Rezolvând aceste probleme se vor putea soluționa și altele, precum:
-rata crescută a muncii la negru
-rata crescută a șomajuluiReprezentanții autorităților locale și județene prezente la dezbatere și-au manifestat deschiderea și sprijinul pentru inițiativa Grupului de Lucru Local Bacău. Doamna consilier local Maria Enășel, secretar al Comisiei pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate, familie, muncă și protecție socială, protecție copii, sport și ocrotirea monumentelor istorice, protecția mediului și reconstrucție ecologică i-a invitat pe inițiatorii documetului de poziție să îl prezinte în următoarea ședință de consiliu local, vineri 29 noiembrie 2013.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri