Revolutionarul Iordache Ciuperca, arestat preventiv la sfârsitul lunii ianuarie 2015 si anchetat pentru ca si-ar fi ucis soacra, a primit condamnarea la prima instanta.

Tribunalul Bacau l-a condamnat pe Ciuperca, pentru mai multe infractiuni de violare de domiciliu, lovire si omor, la o pedeapsa de 12 ani si 8 luni închisoare. Instanta a dispus revocarea suspendarii executarii unei alte pedepse de 2 ani închisoare, intr-un dosar de distrugere, ramasa definitiva in decembrie 2014. Prin urmare, pedeapsa pe care trebuie sa o execute Ciuperca este de 14 ani si 8 luni închisoare.

De asemenea, revolutionarul a fost obligat sa plateasca familiei sotiei suma de 5.967 lei, daune materiale reprezentând cheltuielile de înmormântare si pomeniri ulterioare, dar si daune morale de câte 10.000 lei/membru. Sentinta poate fi atacata cu apel. Iordache Ciuperca a fost acuzat ca, in noaptea de 25/26 ianuarie 2015, ar fi intrat in locuinta soacrei lui, P.C. (de 85 de ani), si ar fi batut-o crunt, cu pumnii si cu un baston de lemn.

Batrâna a ajuns la spital in stare grava, iar la câteva zile episodul s-a repetat. Ciuperca s-ar fi dus din nou in casa soacrei, i-a distrus gardul, a fortat usa de la intrare, a provocat un incendiu si a luat-o la bataie pe femeie pâna si-a pierdut cunostinta.

Medicii chemati sa o salveze au incercat de mai multe ori sa o resusciteze dar fara rezultat. In instanta, Iordache Ciuperca nu a mai recunoscut ce a spus la urmarirea penala.

“Recunosc o parte din fapte. Cele din 25/26 ianuarie, mai putin fapta de violare de domiciliu. Este adevarat ca mi-am lovit soacra in acea seara si recunosc acea fapta, dar a fost ca o refulare a mea pentru tot ce mi s-a intâmplat in cei 28 de ani de casnicie. Soacra mea era cea care lua deciziile in locul meu referitor la familia mea, avea o putere fantastica asupra copiilor mei si asupra sotiei mele”, s-a plâns revolutionarul.

El recunoaste ca, pe 29 ianuarie, a revenit in casa soacrei, dar nicidecum ca a batut-o si atunci. Batrâna, este explicatia lui Ciuperca, ar fi cazut de pe marginea patului si s-ar fi lovit cu capul de un scaun. A stropit-o cu apa si a lasat-o cu fiul lui mai mic.

Revolutionarul Iordache Ciuperca, pe vremuri unul dintre cei mai buni luptatori ai Bacaului si campion balcanic, a ajuns in ultimii ani sa bata recordul la infractiuni. Pe rolul instantelor s-au adunat mai multe dosare in care Ciuperca a fost acuzat pentru 20 de infractiuni de violenta în familie, amenintare, violare de domiciliu, distrugere (una prin incendiere) si de nerespectare a hotarârilor judecatoresti. A fost arestat de mai multe ori si, culmea, eliberat mereu pâna la fapta de omor, din diverse motive, inclusiv legate de starea grava de sanatate. Moartea soacrei lui i-a convins pe judecatori ca Ciuperca este un pericol public si trebuie mentinut in arest.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. macaiala, auzi?

    Ai cumparat titlul de ‘revolutionar’ la fel ca si ciuperca…si spatiul de pe Ana Ipatescu la fel, primit moca doar pentru ca erai ‘revolutionar’…

    Vine roata…vine…

  2. Nu e bine sa te bucuri de nenorocirea unui om chiar daca acesta ar fi ultimul dintr-o urbe fiecare isi are pacatele lui asa ca nu ridica piatra . A fost totusi un om care a gresit si acum isi ispaseste pedeapsa nimic mai mult imi pare rau pentru el pentru viata lui ce va urma .

LĂSAȚI UN MESAJ