Spre finalul sedintei de vineri a Consiliului Local Bacau, in sala de la Centrul de Afaceri si Expozitii au intrat circa 30 de taximetristi, hotarâti sa le ceara socoteala alesilor locali pentru mai multe nereguli ce le afecteaza activitatea.

Liderul protestatarilor a fost Narcis Dominteanu, presedintele Asociatiei persoanelor fizice autorizate in regim de taximetrie, care a ocupat pozitie aproape de masa edililor sefi, iar când dezbaterile din ordinea de zi s-au terminat, a intervenit in forta. „Va rog sa ascultati si problemele noastre!”, s-a adresat Dominteanu autoritatilor locale pe ton ridicat, incercând sa initieze un dialog.

Insa efortul sau a ramas in zadar, intrucât primarul interimar, viceprimarii, secretarul Primariei si presedintele de sedinta s-au ridicat cu totii de la masa prezidiului si au iesit din sala.

Doar secretarul Primariei, Ovidiu Popovici, a spus in drum spre iesire ca nu exista un cadru legal pentru discutie, in acel moment.

In sala au mai ramas totusi câtiva consilieri locali care s-au aratat dispusi sa ii asculte pe taximetristi.

„Va rog sa faceti o comisie din 4-5 persoane si ne vom intâlni pentru o discutie”, le-a spus consilierul local Cristi Manolache.

Ulterior, Dominteanu a explicat si de unde a pornit revolta. „Vrem sa fie pusa in aplicare decizilile pe care tot Consiliul Local le-a dat, in 2012, care anulau 198 de autorizatii de taximetrie de la mai multe societati.

De fapt, a fost vorba despre o cacealma, fiindca cei cu autorizatii anulate au putut circula nestingherit si in 2013 si 2014, iar decizia de anulare nu a fost adusa la cunostinta Politiei Locale.

Faptul ca acei taximetristi au circulat in continuare ne-a adus prejudicii celorlalti care prestam aceasta activitate, prin concurenta neloiala pe care o practica.

Exista reglementari care limiteaza numarul de taximetristi la 692, dar in oras sunt acum 770 de masini. Este o concurenta neloiala mai ales in defavoarea persoanelor fizice care practica taximetria, care isi platesc taxele corespunzator.

Este o disputa incorecta intre firme si persoane fizice”, a spus Narcis Dominteanu.

[wonderplugin_gallery id=”48″]

Alte articole