Joi, 24 martie 2016, la București, în cadrul Galei Premiilor Participării Publice 2016, Asociația Elevilor din Bacău a fost premiată cu titlul “Elevii câștigă finala”, pentru proiectul “Lăsați-ne să batem mingea”, făcând parte dintre cele 13 campanii civice premiate anul acesta la nivel național de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

Toamna trecută, Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) a reușit, prin proiectul “Lăsați-ne să batem mingea”, să redea tuturor elevilor și studenților dreptul de a folosi terenurile de sport amenajate în curțile școlilor și liceelor din municipiul Bacău, după orele de curs, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 172/2009.

Trei zile la rând au fost vizitat toate cele 34 de unități de învățământ din municipiul Bacău în incinta cărora au fost amenajate terenuri de sport și au încercat să folosească aceste baze sportive.

PUBLICITATE

Toată aventura tinerilor a fost surprinsă într-un mini-documentar filmat cu camera ascunsă și documentată cu un raport privind respectarea HCL 172/2009. După prezentarea rezultatelor studiului, membrii AEBC au pus presiune pe municipalitate astfel încât directorii de școli să pună în aplicare hotărârea Consiliului Local din 2009.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ