– distinctia este conferita de Senatul Universitatii „George Bacovia” Bacau, rector prof.univ.dr. Tatiana Puiu, si Revista Economy Transdisciplinarity Cognition, condusa de prof.univ.dr. Dumitru Marius Paraschivescu, pentru activitatea manageriala din domeniul serviciilor de sanatate si contributia semnificativa in cercetarea stiintifica medicala

Sala Senatului Universitatii „George Bacovia” Bacau a fost ieri locul de intâlnire a mediului academic, dar si al colaboratorilor Revistei Economy Transdisciplinarity Cognition, condusa de prof.univ.dr. Dumitru Marius Paraschivescu, pentru acordarea premiului anual, distinctie oferita, de 20 de ani, de la aparitie, an de an, marilor personalitati din literatura economica, directori si marketeri din practica, dar si tuturor celor care contribuie pozitiv la bunul mers al activitatii unei comunitati.

Intr-o sedinta largita a colectivului de redactie al revistei, impreuna cu Senatul Universitatii gazda, urmare a recunoasterii rezultatelor obtinute in activitatea manageriala din domeniul serviciilor de sanatate si a contributiei semnificative in cercetarea medicala desfasurata de-a lungul intregii sale cariere, echipa editoriala a decis ca Premiul anual „Dumitru Rusu” sa ii fie acordat anul acesta profesorului universitar doctor Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, din martie 2001.

PUBLICITATE

Au fost prezenti la aceasta festivitate si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, prefectul Constantin Pocovnicu, presedintele director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate dr. Mihaela Ion, Daniela Burlacu, directorul Idea Bank Bacau, Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie, Viorel Ilie, primarul Moinestiului, Vasile Tescaru, viceprimarul Bacaului, Geo Popa, directorul Centrului de Cultura „George Apostu”, presedintele conducerii Universitatii „George Bacovia”, prof.univ. dr. Toader Gherasim, dar si profesorii universitari Dumitru Bontas, Nicolae Lupu, Nicoleta Botez, Gabriela Fotache, alaturi de studenti si chiar reprezentanti ai mediului de afaceri bacauan.

„Am considerat ca domnul doctor Adrian Cotirlet reprezinta un model de manager care a putut sa faca ceva aproape din nimic: un spital modern, o oglinda a judetului in domeniul serviciilor sanitare. Credem ca ceea ce a realizat domnia sa este de bun augur atât pentru mândria judetului nostru, cât si pentru recunoasterea ca in serviciul medical românesc se poate face ceva. Iar domnul doctor Cotirlet a aratat ca se poate.”
prof. univ. dr. Dumitru Marius Paraschivescu, redactorul sef al Revistei Economy Transdisciplinarity Cognition

„Suntem aici, in Sala Senatului Universitatii «George Bacovia», la o intâlnire in care sarbatorim excelenta in management si cercetare. O intâlnire festiva in care sarbatorim 20 de ani de existenta a Revistei «Economy Transdisciplinarity Cognition», 100 de ani de la nasterea marelui economist si mentorului spiritual si stiintific Dumitru Rusu, dar si acordarea premiului anual unui adevarat manager si cercetator stiintific intr-un domeniu atât de aspru cum este astazi domeniul medical.”
prof. univ. dr. Tatiana Puiu, rectorul Universitatii „George Bacovia” Bacau

Revista recunoscuta international

Revista Economy Transdisciplinarity Cognition a fost infiintata in 1994. Este o revista recunoscuta in 11 baze de date internationale, in care publica autori din Africa, Asia, Europa si America, o lucrare cotata B A in domeniul academic. Revista apare bianual sub editura Universitatii „George Bacovia”. Aici sunt publicate lucrari din domeniile marketing, comert, finante, management, administratie publica, turism, contabilitate, dar si studii de cercetare. Din Consiliul de indrumare (Board of Advisors) fac parte profesori universitari din Bacau (Universitatea „George Bacovia”), dar si din institutii de invatamânt superior din Croatia (Split), Rusia (Moscova), Italia (Pavia), Republica Moldova (Chisinau), Franta (Paris), Slovenia, Cipru (Nicosia) si SUA (New York).

Mentorul spiritual si stiintific

Ctitor si mentor al scolii iesene de contabilitate, prof.univ. doctor docent in stiinte Dumitru Rusu a fost o personalitate proeminenta a culturii economico-contabile, un invatat in structura caruia dominante erau spiritul filozofic limpede si ordonator, puterea de a sintetiza cu detasare ideile si rezultatele cercetarii, apetitul de a comunica si de a pune probleme, de a indruma amical pe cei din jur la cultura si creatie. Un mare profesor, un formator luminos de cunostinte, de discipoli si specialisti, un carturar de profunzime si de rafinament. El a fost cel care a intituit in viata univeristara si in scrierile contabile, prin cuvânt inspirat si fapta cumpanita, prin generoasa vibratie umana si autoritate cordiala, o metodologie a spiritului, exercitata cu demnitatea si devotamentul neclintit al unui magister creator exemplar de idei, dupa cum este prezentat in manualul „Contabiltate – fundamente, aplicatii, istorie si personalitati”, editat de profesorii Universitatii „George Bacovia”, in 2013, la Tehnopress Iasi.

„Este un eveniment inedit in viata mea. Am primit acest premiu cu emotie, dar cu mare onoare. Intr-adevar, managementul vad ca vine puternic din spate si vrea sa-l concureze pe medicul chirurg Cotirlet. Am in continuare datorii fata de Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, unde acum 30 si ceva de ani am intrat ca medic stagiar. Nimic nu ar fi fost posibil insa in managementul medical din acest spital fara echipa. Acum aproape 15 ani, toti cei din conducere eram la debut si voiam sa vedem daca se poate. Le-am spus atunci ca peste 10 ani vrem ca acest spital sa fie… un adevarat spital. Am câstigat acel pariu si sunt sigur ca vor mai fi si altele, pentru ca imi doresc mult mai multe pentru aceasta unitate medicala.”
prof.univ.dr Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ