Daca e bal, bal sa fie. Si a fost. Balul Invatatorilor, sâmbata seara, pe 24 octombrie, la o pensiune din comuna Sarata, in organizarea Asociatiei Invatatorilor judetului Bacau, entitate afiliata Asociatiei Generale a Invatatorilor din România (AGIRo). O premiera pentru cadrele didactice bacauane, o intâlnire care a adunat peste 200 de membri ai asociatiei, o seara de neuitat, din care nu au lipsit muzica de calitate, oferita de un grup de elevi de la Colegiul “George Apostu”, bucatele alese, distractia, surprizele si buna dispozitie.

“In istoria acestei asociatii, care in 2015 a implinit 101 ani, s-au mai organizat astfel de intâlniri, dar noi, cei prezenti acum aici, ne intâlnim, intr-adevar, pentru prima data intr-un Bal al invatatorilor. Este o intâlnire de suflet pe care ne dorim sa o transformam intr-o traditie”, a declarat prof. Rodica Leonte, presedinta Asociatiei Invatatorilor judetului Bacau. Si pentru ca octombrie este luna in care este sarbatorita Educatia, sarbatoare care a inceput inca de pe 5 octombrie când la nivel mondial este Ziua Educatiei, a fost organizata si o sesiune de comunicari, unde s-a reeditat si al doilea numar al revistei asociatiei, Anuarul Asociatiei Invatatorilor, dar si o Adunare Generala a membrilor.

Marea aniversare s-a incheiat cu acest bal. De ce un bal? Pentru ca, tot presedinta asociatiei o spune, “toamna se numara… invatatorii, iar numarul membrilor nostri este in continua crestere. Asa ca am decis sa ne intâlnim cu totii intr-un cadru festiv”. A fost un bal al dascalilor, al educatiei alese, al celor care initiaza elevii in tainele cunoasterii, studiului, scrisului si cititului, un bal in care invitat special a fost si
prof. Mandita Ciotlos, inspectorul de specialitate pentru invatamântul primar de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau.

Asociatia Invatatorilor din judetul Bacau are in acest moment peste 500 de membrii activi. Aceasta sustine si desfasoara diferite activitati, unele in colaborare si cu ISJ Bacau. Ultima actiune de acest gen a fost reorganizarea Clubului de excelenta pentru invatamântul primar, care din acest an functioneaza in cadrul Scolii Gimnaziale “Al.I.Cuza”, si unde, la mijlocul lunii, au fost evaluati cei mai buni elevi. Ce va urma? Un simpozion regional al invatatorilor, dar si o noua premiera, o Scoala de vara pentru aceasta categorie de cadre didactice.

“Intâlnirile de acest gen sunt foarte importante pentru noi toti, eu fiind, totodata, si membra activa in asociatie. Sunt importante pentru ca avem ocazia sa ne cunoastem, sa invatam unii de la altii, sa descoperim lucruri noi unii prin altii, sa socializam si sa construim impreuna.”
prof. Mandita Ciotlos, inspector scolar pentru invatamântul primar


PUBLICITATE