Elicopterul Smurd a aterizat pe Aeroportul Bacau de unde a preluat victima

Focul s-a iscat luni dimineata, in jurul orei 7.30, la locuinta batrânei de 84 de ani, din cartierul Serbanesti, municipiul Bacau.

Vecinii au observat ca iese fum si au sarit imediat sa o salveze, insa fusese deja cuprinsa de flacari. „Noi ne-am deplasat la eveniment cu doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si ambulanta Smurd de Terapie Intensiva. Când au ajuns echipajele, batrâna era deja scoasa din casa de catre vecini, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau pentru ingrijiri”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Femeia avea arsuri de gradul II si III pe aproape 90% din suprafata corpului si s-a decis transferul ei cu un elicopter medical la un spital din Capitala. „Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri pe suprafata mare, rezultate prin flacara, si arsuri de cai aeriene, fiind ventilata mecanic. S-a solicitat un elicopter Smurd si s-a primit avizul de transfer la Spitalul de Arsi din Bucuresti”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau. Elicopterul a aterizat la scurt timp pe Aeroportul Bacau, de unde a preluat victima.

In urma verificarilor, pompierii au stabilit ca incendiul s-a iscat cel mai probabil de la o lumânare, care este posibil sa fi cazut in pat si astfel s-au aprins asternuturile, in camera nefiind arse alte lucruri. „Vecina a vazut ca iese fum si s-au dus de au scos-o afara. A venit Smurd-ul si a dus-o la spital”, spunea un barbat care locuieste peste drum de locuinta victimei. Potrivit vecinilor, batrâna locuia singura, era bolnava si se deplasa cu dificultate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ