Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

„Mulțumesc colegilor din organizația locală a PSD pentru susținerea și încrederea de care au dat dovadă prin alegerea mea pentru un nou mandat de președinte al acestei organizații! Știu ce înseamnă să pornim în echipă la o nouă competiție electorală. Îi felicit și pe noii membri ai organizației noastre într-un context politico-social aparte.”
Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești

„Pe ordinea de zi a activității primarului și a organizației PSD se află, acum, prioritar renașterea economică a Oneștiului. Iată de ce vedem vital rolul proiectului Autostrăzii A13-Bacău-Onești Brașov și îl vom realiza, pentru că PSD Bacău este organizația care se ține de cuvânt ca și până acum. În conferință au fost aduse în discuție probleme importante, precum cea a pasajului de cale ferată la ieșirea spre Bacău, propus încă din mandatele primarului Lemnaru, dar nerealizat din lipsă de finanțare. Trebuie refăcută documentația lui de echipa primarului Gnatiuc. S-a cerut deschiderea de cabinete de parlamentari și în Onești și așteptăm luna iunie pentru a parcurge etapele cum se cuvine. Însă, îmi doresc ca Oneștiul, prin organizația PSD, să genereze un loc eligibil pentru un parlamentar al zonei.”
Dragoș Benea, președintele PSD BacăuPUBLICITATE