Un weekend plin de miscare abia s-a incheiat pentru nevazatorii bacauani. Acestia au participat, sâmbata, alaturi de colegii din Satu Mare, Arges si Chisinau, la Cupa Internationala Amicala de Goalball, desfasurata in sala de sport a Colegiului “Anghel Saligny” din Bacau.

Organizata de Asociatia Nevazatorilor din România, Filiala Bacau, competitia a adunat la start 20 de sportivi nevazatori care au incercat ca, la finalul fiecarui meci, cu o durata de 50 de minute, sa inscrie cele mai multe goluri in poarta adversarilor.

“Evenimentul se numeste «E primavara in Bacau» si este premergator Campionatului international ce va avea loc la Dortmund si Moscova, luna viitoare si in vara aceasta. In functie de buget, ii vom sprijini pentru a participa la cel putin una dintre aceste competitii. Pe plan national, se va face un lot cu cei mai buni jucatori din tara.

PUBLICITATE

Din Bacau, vor pleca Florin Covaci si Ionut Anton”, a declarat Laura Damian, presedinta Asociatiei Nevazatorilor din România Bacau. Sportivii, legati la ochi, ascultau cu atentie apropierea mingii dotate cu clopotei, aruncata de adversari.

Competitia are deja o durata de 15 ani, filiala din Bacau a nevazatorilor implicându-se activ la fiecare editie. “Acum, incercam sa innoim echipa. In urma cu 15 ani, i-am avut in echipa pe sportivii care acum stau pe margine si isi incurajeaza colegii”, a completat Laura Damian. La final, toti participantii au fost recompensati cu medalii, cupe, diplome si o binemeritata masa festiva.

Inedit este faptul ca, in vara, prin luna iunie, la Colegiul “Gh. Vranceanu”, se va organiza primul campionat de fotbal, pe teren sintetic, rezervat persoanelor nevazatoare. Mai notam ca sportivii bacauani – Maxililian Ceasar din Ghimes, Florin Covaci din Moinesti, Ionut Anton din Slanic Moldova, Lucian Sumanaru si Cristinel Munteanu din Bacau – au fost antrenati de profesorul Paul Deboveanu, iar arbitrajul a fost asigurat de Monica Lucaci si Veres Attila, secondati de Bogdan Basarab si Mihaela Soare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ