Tribunalul Bacau a dat, astazi, condamnarile in dosarul asasinarii omului de afaceri, Valeriu Damian, gasit mort în dimineaţa zilei de 11 august 2011, în vila sa din satul Luncani.

Nepotul acestuia, Mihaita Mincioaga, acuzat ca ar fi pus la cale uciderea unchiului pentru a scapa de o datorie, a fost condamnat la pedeapsa de 18 ani de inchisoare pentru instigare la infractiunile de omor deosebit de grav, tâlharie si violare de domiciliu.

Din aceasta pedeapsa va fi scazuta durata retinerii si arestarii preventive din perioada 15.05.2013-17.01.2014.

PUBLICITATE

Tot pentru instigare la omor deosebit de grav, Nicusor Ghinadi a primit o pedeapsa de 15 ani de inchisoare.

Cei doi frati moldoveni, Tudor si Grigore Druta, vor sta dupa gratii 17 ani daca sentinta va fi mentinuta si la Curtea de Apel.

Din aceste pedepse va fi scazuta perioada de arest preventiv incepând din 08.02.2013 pâna la 19.12.2014.

Aceeasi pedeapsa a fost aplicata si inculpatului Andrei Trofim, singurul autor din acest dosar, acuzat de omor deosebit de grav, tâlharie si violare de domiciliu, pedeapsa din care vor fi scazute circa 8 luni cât a stat in arest preventiv.

Mihail Anitei, cel care i-a indus in eroare pe anchetatori, cercetat pentru infractiunile de favorizare a infractorului si inselaciune, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 11 luni de inchisoare.

Surpriza mare a venit in cazul lui Victor Dragos Nita care a fost achitat pentru instigare la infractiunile de violare de domiciliu, tâlharie si omor deosebit de grav.

In ceea ce priveste latura civila, instanta a admis o parte din despagubirile cerute de familia lui Damian.

Concret, inculpatii trebuie sa plateasca daune morale de 2 milioane lei celor doua fiice si sotiei omului de afaceri ucis.

Anitei Mihail trebuie sa-i returneze lui Nicusor Damian suma cu care l-a pacalit, de 6.000 euro plus dobânzi legale pâna la plata efectiva a prejudiciului.

In acelasi timp, inculpatii trebuie sa suporte cheltuielile judiciare catre stat in suma de 25.000 lei fiecare. Sentinta poate fi atacata cu apel.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. DACA NU MUREA IN STILUL ACESTA ORICUM MULT NU MAI AVEA DE TRAIT DATORITA FAPTULUI CA EDRA F,BOLNAV MAI ALES CU INIMA..A FACUT DEJA CATEVA PREINFACTURI..OARE HOTII SI NEAMURILE CARE AU PARTICIPAT NU STIAU..CHIAR ASA PROSTI ERAU…MAI DURA CATVA TIMP SI MUREA SINGUR LA STRESUL PE CARE L AVEA…MAI ALES CA GARDA ERA CALARE PE EL..

  2. Curios. Stirea ar fi fost ca o persoana arestata aproapre trei luni de zile pentru ca nu a cedat la amenintarile domnului procuror care dorea declaratii impotriva unui alt inculpat, achitata din lipsa de probe( atestata si la punerea in libertate) a fost taraita intr-un dosar penal, in arest preventiv si apoi a fost constatata nevinovatia acesteia. Candva, undeva, cineva ca regla raul facut de domnul procuror Banila in sistemul judiciar bacauan.

LĂSAȚI UN MESAJ