Într-o perioadă atipică, în care existența și activitățile cotidiene au fost puse sub însemnul „distanțării sociale”, luna Februarie, intitulată şi „Luna iubirii şi a dansului“, a readus în prim plan iubirea, acest sentiment nobil, scoțându-ne din zona de confort, prin intermediul sufletului și al emoțiilor, exprimate prin cântec şi dans.

Mesageri ai iubirii au fost membrii cluburilor HoltIS, elevii talentaţi din cadrul a două colegii de prestigiu din municipiul Bacău, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, coordonați de doamnele profesoare Ciobanu Doinița și Monica Resmeriță. Prin intermediul tehnologiei, membrii celor două cluburi, au pus bazele unui spectacol online, „IUBIREA PENTRU ARTĂ PRIN OCHII LICEENILOR”, demonstrând că arta este un limbaj universal ce atinge sufletele prin intermediul emoției și sensibilității adolescentine. Evenimentul cultural „Iubirea pentru artă prin ochii liceenilor”, organizat de Holtis Vrănceanu și Holtis Activ Teen 16 Alecsandri reprezintă o nouă activitate în cadrul proiectului „Împreună pentru viitor”, în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România.

Planificat în luna Dragobetelui și în apropierea Mărțișorului, spectacolul liceenilor din cele două colegii băcăuane este modalitatea de a elogia frumusețea dansului și a muzicii, de a exprima iubirea pentru artă și, totodată, pentru cei care se bucură de ea. Darul muzical și de suflet al elevilor vrănceni, Cosma Mateea, Tomiță Rebeca, Ipate Mateo, Strîmbei Ramona, Chiper Cristiana, Rotaru Robert, Apostică Alexia, Derla Andra, Bibire Rareș, Haucă Miruna, Boboc Ana-Maria, Mara Talpă, Racoveanu Matei, Dragoș Velicu, va fi oferit, cu iubire, bătrânilor din Centrul de Zi “Dr. Ștefan Ciobanu” Bacău, în timp ce, elevii alecsandrieni – Diana Finea, Andra Rusu, Gabriel Nănescu, Sabin Buzdugan, Măriuț Elisa, Miruna Argint, Bogdan Asaftei, Ioana Luncașu, Andreea Jugariu, Daria Rusu,  Lupușoru Adriana, vor aduce un zâmbet, o speranță, oferind rodul muncii lor, bunicilor găzduiți de Casa Seniorilor ”Lacul cu nuferi” care sunt poate singuri, poate în suferință, poate cu nostalgia anilor care au trecut. Vrem să le oferim prin acest spectacol online un strop de bucurie și să le transmitem totodată toate gândurile noastre bune și de sănătate!

Mulțumim pe această cale tuturor elevilor-artiști care au oferit un dar de suflet, elevilor voluntari din cadrul cluburilor HoltIS Alecsandri și Vrânceanu dar și domnului coregraf Robert Costrovanu (Ansamblul folcloric „Ca la noi”) și doamnei director a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, prof. Măcincă Adriana, care vine mereu în întâmpinarea activităților noastre, oferindu-ne de fiecare dată un sprijin foarte prețuit!

„Sunt foarte încântată de succesul activităţii, un parteneriat reuşit, aş spune, dintre cele două colegii de top ale acestui oraş”, a mărturisit Miruna Tălmăcel, Președinta Clubului HoltIS Active Teen 16 din cadrul C. N. „V. Alecsandri”, Bacău.  „Am reușit să dăm naștere unui spectacol online, un spectacol atipic în vremuri atipice, dar sper că emoția poate străbate ecranele. Pentru mine, în calitate de organizator, a fost o experiență foarte plăcută și mi-aș dori să pot participa și alte activități.” (Derla Andra – Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”).

În luna Dragobetelui, ne-am gândit că cea mai minunată formă de transmitere a iubirii este prin artă iar reprezentanții celor două colegii de elită, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu”, au avut ocazia să pună în evidenţă o parte din valorile artistice și talentul elevilor care le trec sau le-au trecut pragul.  Acest lucru ne demonstrează din nou că educația nu se rezumă doar la informare, ci că este un demers complex, desăvârșit prin emoție, principii, valoare.

Filmul întregii activități poate fi accesat aici.

Coordonator Club HoltIS, prof. Monica Resmeriță, director adjunct C.N. „Gheorghe Vrănceau” Bacău

Coordonator Club HoltIS, prof. consilier școlar Ciobanu Doinița, Colegiului Național „Vasile Alecsandri” BacăuPUBLICITATE