Trimis in judecata pentru violare de domiciliu, distrugere si omor, in stare de arest preventiv, revolutionarul Iordache Ciuperca a dat declaratie in instanta – el sustine ca nu are nicio legatura cu moartea soacrei lui, care ar fi cazut din pat si s-ar fi lovit cu capul de un scaun – sotia lui Ciuperca a povestit in instanta despre teroarea prin care au trecut ea si mama ei si bataile incasate de cea din urma

Cu peste 20 de infractiuni la activ, Iordache Ciuperca s-a ales la inceputul anului cu un nou dosar penal, de data aceasta de omor. Potrivit rechizitoriului, in noaptea de 25/26 ianuarie 2015, ar fi intrat in locuinta soacrei lui, P.C. (de 85 de ani) si ar fi batut-o crunt, cu pumnii si cu un baston de lemn. Batrâna a ajuns la spital in stare grava, iar la câteva zile episodul s-a repetat. Ciuperca s-ar fi dus din nou in casa soacrei, i-a distrus gardul, a fortat usa de la intrare, a provocat un incendiu si a luat-o la bataie pe femeie pâna si-a pierdut cunostinta. Medicii chemati sa o salveze au incercat de mai multe ori sa o resusciteze dar fara rezultat.

“De câtva timp, cu acesta (Iordache Ciuperca, n.r.) am o relatie mai tensionata, fiind nevoita de mai multe ori sa plec de acasa la locuinta mamei mele din Lilieci. Pe 25 ianuarie 2015, noaptea târziu, pe la ora 2, m-am trezit in camera in care dormeam cu mama, cu inculpatul lânga pat. Consumase bauturi alcoolice, dar nu foarte mult. Toata furia si-a descarcat-o asupra mamei mele, incercând sa o loveasca. Am intervenit sa o apar de vreo doua ori, insa m-a izbit si pe mine, m-a dat la o parte, iar mie mi-a venit rau vazând cum o loveste pe mama mea.

PUBLICITATE

Nu mai suportam o astfel de scena si am fugit afara, in gradina, unde am reusit sa sun la 112. Si-a varsat toata furia pe mama mea pentru ca intotdeauna el a acuzat-o ca ea ar fi cea care a creat problemele dintre noi si ea m-ar fi invatat sa plec de acasa. Ii reprosa mamei ca ma primeste in casa ei”, a povestit in instanta sotia lui Ciuperca.

Dupa patru zile de spitalizare, mai spune aceasta, batrâna a fost adusa acasa si, in aceeasi zi, a fost luata din nou la bataie.

“Am stat cu ea pâna pe la 7 seara, când a trebuit sa plec cu un maxi-taxi, in oras, la fratele meu, pentru a putea, a doua zi dimineata, sa merg la serviciu. Inainte de a pleca de acasa, am asigurat-o pe mama mea, am baricadat usa, am batut cuie, am pus niste pietre si nu pot sa-mi explic cum de a putut sa intre inculpatul.

Pe la 21.30, m-a sunat baiatul cel mic si mi-a spus sa vin ca mamaia a fost omorâta de inculpat. Când am ajuns acolo, erau veniti deja cei de la Salvare. Au incercat sa o resusciteze, dar n-au putut-o salva”, a mai declarat sotia lui Ciuperca. Ea cere daune materiale si morale, dar inca nu a precizat ce suma pretinde.

Bataile erau in contul celor 28 de ani de casnicie

In instanta, Iordache Ciuperca nu a mai recunoscut ce a spus la urmarirea penala si, din contra, a incercat sa pozeze in victima a celor doua femei. Ca explicatie pentru bataile aplicate batrânei.

“Recunosc o parte din fapte. Cele din 25/26 ianuarie, mai putin fapta de violare de domiciliu. Este adevarat ca mi-am lovit soacra in acea seara si recunosc acea fapta, dar a fost ca o refulare a mea pentru tot ce mi s-a intâmplat in cei 28 de ani de casnicie.

Soacra mea era cea care lua deciziile in locul meu referitor la familia mea, avea o putere fantastica asupra copiilor mei si asupra sotiei mele”, s-a plâns revolutionarul.

El recunoaste ca, pe 29 ianuarie, a revenit in casa soacrei, dar nicidecum ca a batut-o si atunci. Batrâna, este explicatia lui Ciuperca, ar fi cazut de pe marginea patului si s-ar fi lovit cu capul de un scaun. A stropit-o cu apa si a lasat-o cu fiul lui mai mic.

Dupa doua ore, politistii i-au batut la usa. Ce a declarat atunci, la urmarirea penala, ca a avut o altercatie cu baiatul, iar soacra a intervenit, “este o improvizatie”.

“Am facut asta pentru ca intotdeauna am simtit ca anchetatorii nu sunt de buna credinta”, explica Ciuperca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ