Trimis in judecata pentru violare de domiciliu, distrugere si omor, in stare de arest preventiv, revolutionarul Iordache Ciuperca a dat declaratie in instanta – el sustine ca nu are nicio legatura cu moartea soacrei lui, care ar fi cazut din pat si s-ar fi lovit cu capul de un scaun – sotia lui Ciuperca a povestit in instanta despre teroarea prin care au trecut ea si mama ei si bataile incasate de cea din urma

Cu peste 20 de infractiuni la activ, Iordache Ciuperca s-a ales la inceputul anului cu un nou dosar penal, de data aceasta de omor. Potrivit rechizitoriului, in noaptea de 25/26 ianuarie 2015, ar fi intrat in locuinta soacrei lui, P.C. (de 85 de ani) si ar fi batut-o crunt, cu pumnii si cu un baston de lemn. Batrâna a ajuns la spital in stare grava, iar la câteva zile episodul s-a repetat. Ciuperca s-ar fi dus din nou in casa soacrei, i-a distrus gardul, a fortat usa de la intrare, a provocat un incendiu si a luat-o la bataie pe femeie pâna si-a pierdut cunostinta. Medicii chemati sa o salveze au incercat de mai multe ori sa o resusciteze dar fara rezultat.

“De câtva timp, cu acesta (Iordache Ciuperca, n.r.) am o relatie mai tensionata, fiind nevoita de mai multe ori sa plec de acasa la locuinta mamei mele din Lilieci. Pe 25 ianuarie 2015, noaptea târziu, pe la ora 2, m-am trezit in camera in care dormeam cu mama, cu inculpatul lânga pat. Consumase bauturi alcoolice, dar nu foarte mult. Toata furia si-a descarcat-o asupra mamei mele, incercând sa o loveasca. Am intervenit sa o apar de vreo doua ori, insa m-a izbit si pe mine, m-a dat la o parte, iar mie mi-a venit rau vazând cum o loveste pe mama mea.

Nu mai suportam o astfel de scena si am fugit afara, in gradina, unde am reusit sa sun la 112. Si-a varsat toata furia pe mama mea pentru ca intotdeauna el a acuzat-o ca ea ar fi cea care a creat problemele dintre noi si ea m-ar fi invatat sa plec de acasa. Ii reprosa mamei ca ma primeste in casa ei”, a povestit in instanta sotia lui Ciuperca.

Dupa patru zile de spitalizare, mai spune aceasta, batrâna a fost adusa acasa si, in aceeasi zi, a fost luata din nou la bataie.

“Am stat cu ea pâna pe la 7 seara, când a trebuit sa plec cu un maxi-taxi, in oras, la fratele meu, pentru a putea, a doua zi dimineata, sa merg la serviciu. Inainte de a pleca de acasa, am asigurat-o pe mama mea, am baricadat usa, am batut cuie, am pus niste pietre si nu pot sa-mi explic cum de a putut sa intre inculpatul.

Pe la 21.30, m-a sunat baiatul cel mic si mi-a spus sa vin ca mamaia a fost omorâta de inculpat. Când am ajuns acolo, erau veniti deja cei de la Salvare. Au incercat sa o resusciteze, dar n-au putut-o salva”, a mai declarat sotia lui Ciuperca. Ea cere daune materiale si morale, dar inca nu a precizat ce suma pretinde.

Bataile erau in contul celor 28 de ani de casnicie

In instanta, Iordache Ciuperca nu a mai recunoscut ce a spus la urmarirea penala si, din contra, a incercat sa pozeze in victima a celor doua femei. Ca explicatie pentru bataile aplicate batrânei.

“Recunosc o parte din fapte. Cele din 25/26 ianuarie, mai putin fapta de violare de domiciliu. Este adevarat ca mi-am lovit soacra in acea seara si recunosc acea fapta, dar a fost ca o refulare a mea pentru tot ce mi s-a intâmplat in cei 28 de ani de casnicie.

Soacra mea era cea care lua deciziile in locul meu referitor la familia mea, avea o putere fantastica asupra copiilor mei si asupra sotiei mele”, s-a plâns revolutionarul.

El recunoaste ca, pe 29 ianuarie, a revenit in casa soacrei, dar nicidecum ca a batut-o si atunci. Batrâna, este explicatia lui Ciuperca, ar fi cazut de pe marginea patului si s-ar fi lovit cu capul de un scaun. A stropit-o cu apa si a lasat-o cu fiul lui mai mic.

Dupa doua ore, politistii i-au batut la usa. Ce a declarat atunci, la urmarirea penala, ca a avut o altercatie cu baiatul, iar soacra a intervenit, “este o improvizatie”.

“Am facut asta pentru ca intotdeauna am simtit ca anchetatorii nu sunt de buna credinta”, explica Ciuperca.