Societatea care a administrat aceasta institutie – ART SRL – a ocupat patru cabine destinate artistilor, pentru sediu. Artistii sunt nevoiti sa foloseasca grupurile sociale, holurile, culisele scenei, pentru a se pregati in vederea sustinerii spectacolelor. Aceeasi societate a depozitat in alte spatii mai multe utilaje si mobilier provenite de la falimentatul restaurant al societatii. La interventia ziarului Desteptarea, Primaria a promis ca va rezolva in cel mai scurt timp situatia.

Scene jenante la un spectacol desfasurat la Teatrul de Vara “Radu Beligan”. Zeci de artisti profesionisti si amatori participau la Festivalul de Folclor „Ion Dragoi”, manifestare de prestigiu, la care sunt invitati renumiti artisti din tara si Republica Moldova, copii, maturi, femei si barbati care, mai ales cei veniti din alte localitati, au nevoie de un spatiu unde sa se schimbe de hainele de strada cu cele de scena.

Cele cinci cabine disponibile, la etajul II, plus Casa de bilete (si ea fosta cabina), sunt ocupate, la spectacole, pe rând, de artistii profesionisti, invitati, in functie de intrarea in scena. Acolo se schimba, se odihnesc, se machiaza. Restul participantilor apeleaza la tot felul de trucuri, fac zid in jurul celor care se schimba, ocupa grupurile sociale, holurile, spatiul din spatele scenei etc, deoarece ART Bacau ocupa patru cabine si o baie la etajul I.

Cabinele sigilate
Cabinele sigilate
PUBLICITATE

Un adevarat „spectacol” jenant, hidos, de prost gust, care pune intr-o lumina proasta imaginea orasului, a institutiilor de cultura organizatoare de manifestari publice.

Fostul administrator se lafaie in jumatate de spatiu

De ce se intâmpla acest lucru? Inainte de a da un raspuns facem o precizare: Teatrul de Vara „Radu Beligan” a trecut, din august anul trecut, din administrarea societatii ART Bacau SRL (societate a Primariei Bacau), in cea a Teatrului Municipal „Bacovia”, institutie subordonata Primariei.

Infiintata prin 2010, ART Bacau si-a stabilit sediul, unde credeti?, in Teatrul de Vara, transformând patru cabine destinate artistilor, in birouri, spatiu mai mult decât generos pentru obiectul de activitate al societatii.

Transferul Teatrului de Vara in administrarea Teatrului Municipal a lasat ART Bacau SRL fara obiectul principal de activitate, insa continua sa tina ocupate spatiile, destinate prin proiect altor functiuni: cabine pentru artisti.

„Cunosc aceasta situatie insa noi doar administram Teatrul de Vara, el este al Primariei, nu avem puterea de a dispune evacuarea ART Bacau si redarea spatiului, cum ar fi normal, destinatiei initiale”, ne-a declarat Tiberiu Serban, director interimar al Teatrului Municipal.

Dar ART Bacau nu se multumeste doar cu spatiul destinat cabinelor, de ceva timp, tot in teatru, au fost depozitate, peste tot, inclusiv intr-un grup social, pe terasele interioare, utilajele frigorifice si mobilierul de la fostul restaurant al ART Bacau, creatie a fostului viceprimar Mihai Sustac, care, se pare, a dat faliment.

Utilaje camuflate cu portretul mentorului spiritual al Teatrului Teatrului de vara
Utilaje camuflate cu portretul mentorului spiritual al Teatrului Teatrului de vara

Aveam sa vad ca inclusiv portretul actorului Radu Beligan, patronul spiritual al Teatrului de Vara, este lipit pe un frigider imens, proprietate a societatii ART Bacau. Ca la teatru!

ART Bacau va fi evacuata

Saptamâna trecuta, am solicitat informatii, fata de aceasta impardonabila situatie, de la Dragos Stefan, viceprimar al Bacaului, care ne-a promis ca, in cel mai scurt timp, se va deplasa la fata locului pentru a vedea despre ce este vorba.

Asteptam un telefon a doua zi, insa dupa nici trei ore, viceprimarul ne-a comunicat: „Am fost la Teatrul de Vara, impreuna cu directorul interimar al Teatrului «Bacovia». Situatia relatata de dumneavoastra se confirma, mai multe cabine de la etajul I sunt ocupate de ART Bacau, plus alte doua spatii la intrare sI o baie, cu utilaje si mobilier de restaurant.

Pe holuri mai sunt depozitate mai multe frigidere, camuflate artistic. In zilele urmatoare voi analiza posibilitatea de a face ordine acolo, nu-i in regula, Teatrul de Vara a fost construit pentru o destinatie clara: activitate culturala, nu depozit de utilaje si birouri. Nu le pot scoate in strada, ele au fost achizitionate cu banii Primariei, insa cât de curând vom elibera acele spatii, pentru a-si recapata destinatia din proiect”, ne-a spus viceprimarul municipiului.

Am revenit la Teatrul de Vara dupa câteva zile (ieri, 19 iulie 2016), aceeasi situatie, doar un birou si o baie au fost eliberate, la etajul I, restul sunt in continuare sigilate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ