Antrenorul divizionarei B Sport Club Bacau, Cristi Popovici a pus punctul pe i:”Daca luni nu primim vesti referitoare la viitorul echipei, marti se termina totul”

Pentru Sport Club Bacau incepe o noua saptamâna de asteptari si sperante. O saptamâna mai scurta ca oricând. O saptamâna cu o zingura zi in calendar: cea de azi. A spus-o, clar si raspicat, antrenorul Cristi Popovici: “Luni este ziua decisiva pentru viitorul echipei”. Sa-i dam, deci, cuvântul.

-Domnule Popovici, când ati programat antrenamentul de luni?

-Ii asteptam pe jucatori la ora 17.00, astfel incât la 17.30 sa iesim pe teren. Asta daca se va iesi… Cert este ca luni este ziua decisiva pentru viitorul echipei. De asta am si programat antrenamentul dupa-amiaza; speram ca pâna atunci sa cunoastem ce se va intâmpla cu echipa Daca nu primim nicio veste in acest sens, marti se termina totul. Pur si simplu, nu mai putem sa-i tinem pe jucatori in loc. Cei mai multi au oferte si chiar si daca nu ar avea, nu se mai poate continua in aceasta stare perpetua de incertitudine. Baietii sunt neplatiti de sapte luni. Nu avem masa si bem apa de la robinet. In plus, sa nu uitam ca pe 30 iulie incepe campionatul.

PUBLICITATE

-De la Primarie, nicio veste?

-Pâna acum, dupa stiinta mea, nu. Stiu doar ca s-a cerut situatia economica a clubului. Speram ca luni sa vina, in sfârsit, cineva de la Primarie pentru a ne pune in tema si pentru a vedea ce va fi in continuare. E o situatie apasatoare careia, repet, trebuie sa i se puna capat. Asa nu mai merge!

-Cum ati reusit sa-i tineti in priza pe jucatori in tot acest timp?

-Va dati seama ca nu a fost usor. In fiecare zi trebuia sa ma prezint in fata lor cu un discurs care, de cele mai multe ori, era cam acelasi: “Sa mai avem putina rabdare….o zi si inca o zi…sa ne antrenam ca asta ne este meseria, in speranta ca va fi bine”. Chiar si jucatorii imi spuneau: “Nea’ Cristi, la ce parcurs bun am avut in conditiile financiare date nu se poate sa nu o scoatem la capat pâna la urma. Noi ne-am facut treaba si ar fi nedrept sa aflam ca am muncit degeaba”. In prima saptamâna de pregatiri a fost ceva mai usor deoarece urma sedinta de Consiliu Local prin care trebuia sa ni se aloce banii pe Legea 350. Dupa, a fost mai greu, dar am continuat. Am continuat sperând ca vestile care circulau referitor la preluarea echipei de catre Primarie sau chiar de catre un investitor privat se vor confirma.

-Ati avut mai multe oferte de a pleca, insa nu le-ati dat curs. Regretati?

-Nu regret deoarece fiecare din deciziile luate la vremea respectiva a fost cea justa. In primavara, când m-a ofertat Botosaniul, am decis sa ramân deoarece incepusem o treaba foarte buna aici. In plus, imprumutasem si clubul cu o suma de bani pe care, plecând, as fi avut sanse minime de a o recupera. Asta pe lânga celelalte drepturi care mi se cuveneau si mi se cuvin in continuare. Daca regret ceva este ca s-a ratat o sansa buna: pastrând lotul de anul trecut si completându-l cu câtiva jucatori, puteam sa tragem la promovare.

-Si in aceasta vara ati fost cautat de alte echipe.

-Daca as fi stiut de la inceputul pregatirilor ca vom ajunge in aceasta situatie, poate ca acum eram la o alta echipa, luând si câtiva jucatori cu mine si batându-ne la promovare. Am decis sa ramân in speranta ca vom iesi din impas. Si, in ciuda tuturor dificultatilor de pâna acum, eu inca mai cred ca Sport Club Bacau are viitor. Am zis-o in mai multe rânduri ca vreau sa readuc Bacaul in prima liga si continui sa cred ca acest lucru e posibil. Totul depinde, insa, de ce ni se va spune luni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. R.Stavarache, L.Goian, Cenușă, R.Ababei&co au lăsat în urma lor praful, pulberea și cratere adânci. Mi -ze- ra -bi -lii !!
    Acum cine suferă ? Suferă microbiștii și oamenii dornici de a vedea pe viu handbal, volei și alte discipline sportive ”producătoare” de spectacol.
    Acei mizerabili au rămas cu banii furați și îi doare în cot.

  2. Nu stiu ce sa mai zic poate microbisti ,,,asa zis microbisti ,,,a acestui oras isi merita soarta,,,nu vad nici o parere de rau din partea nimanui parca echipa de fotbal SC BACAU ,,,,e alui POPOVICI ….CIOCOIU ,,,SAU,,,, POENARU ,,,, si ei trebuie sa o scoata la capat,,,vad ca pe la alte echipe pe unde sunt probleme suporteri es in strada fac actiuni caritabile pentru ca echipa de suflet a lor sa supravetuiasca dar aici in Bacau sufletu ,,,nimic ,,,,Bravo Domnilor,,,,Suporteri ,,,Bravo consiliu Judetean Bravo Dl Primar ,,,apropo DL Primar vedeti ca se mai fac unele alegeri si poate de campania DV,,, se gasesc vreo 2-3 miliarde de lei ,,,,,vechi,,,asta ca sa fim intelesi,,,,ce ziceti,,,Rusine ,,Orasului sau Judetului Bacau ca nu poate sustine o echipa de fotbal in DV,,, B,,,HALAL ORAS,,,

  3. Problemele sunt grave si dureaza pana vor fi rezolvate.Pacat ca timpul nu este de partea iubitorilor de fotbal.Trebuie pus totul in legalitate si cei care si-au batut joc de echipa sa plateasca.Cel putin eu asta am inteles.Primaria vrea sa dea bani,dar nu inainte de a afla unde s-au dus banii care au fost alocati in ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ