„Ba Se Poate!’’ este un film documentar care spune povestea a 5 licee tehnologice din România si care prin proiectul «Zburd – Educatie prin coaching», au marit rata de promovabilitate de la 2% la 40%. În liceele tehnologice iau BAC-ul anual mai putin de 5 elevi.

Asociatia Oblio, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Primaria Bacau au adus ieri, proiectia in Bacau, la Teatrul de Vara „Radu Beligan”. Sala a fost plina de elevi care au vrut sa afle povestile de succes ale celor care au demonstrat ca se poate.

„Impreuna cu o echipa numeroasa de coach, am adus o premiera în educatia din România, constientizând fiecare liceu ca schimbarea cea mai puternica si facila vine din interior, unind cei 3 actori principali: elevii, profesorii si parintii, care împreuna au identificat tintele, pasii apoi solutiile pentru a depasi blazonul de liceu foarte slab”, a declarat Simona David-Crisbasanu, initiatoarea proiectului.

Filmul poarta semnatura regizorului Tedy Necula care a documentat procesul de dezvoltare al acestui proiect, în lungmetrajul educational „Ba Se Poate!”. Acesta se vrea a fi si un ghid de bune practici pentru celelalte licee care aspira la un alt nivel de performanta. Filmul va fi distribuit in cinematografele din tara.