Din păcate, din cauza crizei din sănătate, activitățile școlare și extrașcolare au foarte mult de suferit. Cu toate acestea, o parte dintre elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Bacău refuză să stea „cu mâinile în sân” și încearcă să găsească oportunități prin care să demonstreze că omenirea nu se predă în fața unui pericol nevăzut, așa cum e noul coronavirus. Așa că, elevii care au împlinit deja 18 ani au răspuns afirmativ la o… activitate propusă de profesoara Elena Păduraru, mai exact o campanie de donare de sânge. Astfel, peste 20 de elevi s-au prezentat miercuri, 17 martie, la Centrul de Transfuzii Bacău.

„Sunt puține activități pe care să le putem organiza în condițiile actuale. Până anul trecut am mers la centre ducând cadouri sau organizând activități împreună cu mulți copii orfani sau cu deficiențe sau orbi de la Montessori… Acum suntem cumva îngrădiți și nu știm cum să procedăm să nu greșim, să nu incomodăm. Fiind cla a XII-a, a XII-a B bilingv engleză și a XII-a H mate-info, având 18 ani impliniți, ne-am dorit să începem această «maturitate» cu un gest ce ne va defini pe parcursul vieții. Toți vrem să salvăm lumea iar acesta e cel mai dătător de speranță. E gestul suprem…și ne umple sufletele de bucurie”, a declarat prof. Elena Păduraru.

Elevii au primit cu entuziasm acest proiect, o parte dintre ei fiind deja la a doua experiență de acest gen, și cu toții s-au simțit mândri și super-încântați.

„În continuare este nevoie de sânge și suntem încântați de faptul că acești tineri au înțeles importanța actului de donare. Îi așteptăm în continuare pe toți băcăuanii la Centrul de Transfuzii pentru că astfel, împreună, putem salva vieți”, a declarat dr. Adriana Ghindă, directorul Centrului de Transfuzii Bacău.

Programul de donare la Centrul de Transfuzii Sanguine Bacău este de luni până vineri între orele 7.30-12.30.PUBLICITATE