O noua provocare. Curaj si implicare. O replica dura la adresa Consiliului Judetean al Elevilor, entitate care nu are niciun statut juridic si, mai nou, nici presedinte, pentru ca cel ales in fruntea acestuia si-a inaintat demisia.

Concret: o noua „formatiune”. De data aceasta Asociatia Elevilor din Bacau, prima asociatie independenta a elevilor din scolile si liceele / colegiile bacauane. Aceasta care a fost lansata ieri, intr-o conferinta de presa.

„Suntem o entitate noua, abia infiintata, pe modelul Asociatiei Elevilor din Constanta, care deja functioneaza de doi ani. Vrem sa fim o voce puternica pe scena educatiei din România si sa ne facem auziti. Ne propunem si niste proiecte importante, din toamna vom incepe si recrutari de membri, pentru ca scopul nostru este sa formam si o Federatie la nivel national. Nu suntem in nicio lupta cu Consiliul Judetean al Elevilor.

Vrem doar transparenta in luarea unor decizii ce tin de noi, elevii, vrem depolitizarea invatamântului, ne dorim sa avem si sa ne fie respectat dreptul de a face parte din consiliile de administratie ale scolilor, vrem sa schimbam legi si sa aducem plus valoare in Educatie”, a declarat Vlad Popovici, presedintele Asociatiei Elevilor din Bacau. O asociatie formata, deocamdata, din cinci membri: Vlad Popovici (elev clasa a XII-a, la Colegiul National „Gh.Vranceanu”) – presedinte, Gabi Gradinaru (elev clasa a XII-a, la Colegiul Economic „Ion Ghica”) – secretar general, Delia Grigore (eleva clasa a XII-a, la Colegiul National „V.Alecsandri”), Dumitru Godina (proaspat absolvent al Colegiului „H.Coanda” si reprezentantul elevilor basarabeni in Bacau) si Cristian Ghinghes – mentor si membru suport.

Un interviu cu presedintele acestei asociatii, in editia de mâine a cotidianului „Desteptarea”.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE