Tânara de 16 ani, eleva a Colegiului „Henri Coanda” Bacau, care a vrut sa se sinucida, dupa cum a declarat, cu otrava de soareci, este inca sub supraveghere medicala in Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

„Starea ei este stabila, dar este monitorizata, pentru ca pot sa apara complicatii hepatice si hemoragice. Nu sunt probleme deosebite, dar vrem sa fim siguri ca analizele sunt bune”, a explicat dr. Aurelia Taga, directorul medical al unitatii spitalicesti. Fata este consiliata psihologic si psihic, de specialisti. Când va reveni la scoala, va fi monitorizata si de consilierul de la liceu.

Protectia Copilului s-a autosesizat

PUBLICITATE

Dupa semnalarea cazului in editia de ieri a cotidianului „Desteptarea”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau s-a autosesizat si a luat legatura cu specialistii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU).

„Colegii mei din cadrul Centrului de Primire in Regim de Urgenta au contactat-o pe doamna Livia Andronache, asistent social in cadrul SJU Bacau, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt al DGASPC Bacau. Ea a precizat ca situatia este sub control si ca adolescenta va beneficia de consiliere de specialitate, deoarece in astfel cazuri se impune si acest tip de sprijin. Doamna doctor Dandu este cea care se va ocupa de pacienta in perioada urmatoare.” Specialistii DGASPC Bacau vor monitoriza cazul si vor interveni daca vor aparea anumite probleme, cum ar fi cele care vizeaza relatia cu parintii. Marian Vatamanescu a explicat ca DGASPC evita intotdeauna suprapunerea cu alte institutii care ofera ajutor deoarece e stresant, chiar traumatizant pentru copii sa fie asaltati de psihologi si asistenti sociali.

Eleva de 16 ani este in clasa a X-a, la profil Stiinte sociale. Luni, intr-o pauza dintre ore, s-a ascuns in toaleta, a inghitit otrava de soareci (raticid), pe care o adusese de acasa, a revenit la ore, dar profesorul de la clasa a observat ca nu se simte bine si a anuntat Salvarea. Adolescenta a declarat ca a recurs la acest gest dupa o cearta cu parintii.

Roxana Neagu
Silvia Patrascanu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ