Dupa mai multe controale realizate de Centrul Regional de Ecologie (CRE) impreuna cu politistii si jandarmii, in urma carora au fost confiscate plase monofilament si au fost eliberati pestii prinsi in acestea, braconierii de pe lacurile din jurul Bacaului au inceput sa reactioneze.

Conform CRE Bacau, pe drumurile de acces catre lacuri au fost montate capcane care sa sparga rotile masinilor.

“Intrucat actiunile Centrului Regional de Ecologie ii deranjeaza foarte tare pe braconieri, acestia au inceput sa se razbune in stilul clasic: scoabe pe drum, cauciucuri taiate, etc. Vizati nu sunt doar membrii CRE Bacau si autoritatile, ci si pescarii, unul dintre ei ajungand chiar la spital” – a anuntat CRE pe pagina sa de Facebook.

PUBLICITATE

Centrul Regional de Ecologie ii sfatuieste pe toti cei care au probleme de acest gen sa mearga sa depuna plangere la politie.

“Nu treceti cu vederea, intrucat le dati curaj. Deasemenea, CRE Bacau multumeste tuturor pentru sprijinul acordat, si se angajeaza sa continue actiunile de monitorizare pe aria naturala protejata, in ciuda tuturor amenintarilor!” – se mai arata in postarea de pe pagina de facebook.

FOTO: CRE Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Luați-i pe ăștia care vând la o tura pana la secție , de unde il au , de ce il vând asa si o sa se rărească fenomenul. Stați la panda la intrările in zona si ardeți-i. Succes

  2. Daca nu o sa-i turnati, o sa avem probleme tot timpul . Pe 21 duminica iar au taiat cauciucurile unui peridoc care stationa. Ar trebui montate niste camere si i-ar turna pe smecheri.

LĂSAȚI UN MESAJ