10 decembrie 2023
ActualitateBăcăuanii au petrecut la Conacul Buzdugan de Ziua Mondială a Dansului

Băcăuanii au petrecut la Conacul Buzdugan de Ziua Mondială a Dansului

Atmosferă de poveste la Conacul Buzdugan. Vineri seară, la Conac a avut loc o petrecere tematică în care valsul vienez a fost în centrul atenției. Restaurantul principal de la Conacul Buzdugan a rezonat de energie iar prezența dansatorilor de performanță de la Academia de Dans Adamas a oferit un plus de culoare. Rochiile viu colorate și accesorizate, ținuta dansatorilor dar și atitudinea acestora, toate au fost admirate de cei prezenți la acest eveniment. Oaspeții s-au bucurat de demonstrații de dans în care au putut admira frumusețea valsului lent, a tangoului și a valsului vienez, dar și a slow-fox-ului sau a stilului de dans quik-step. Mai mult decât atât, invitații au fost invitați la dans, unii chiar au fost inițiați în această artă, după care au avut loc „lecții deschise” în care cei prezenți au participat la dezvoltarea unor coregrafii de grup.

„Pentru noi a fost un foarte bun prilej să aducem în fața băcăuanilor, din nou, frumusețea dansului dar și calitățile sportivilor noștri. A fost o seară de excepție în care am pus accent pe valsul vienez, am sițit că oaspeților le-a plăcut și le mulțumim gazdelor pentru invitație. Data viitore, când va avea loc un asemenea eveniment aici la Conacul Buzdugan, cel mai probabil vom veni cu dansuri latino-americane”, a precizat Romeo Tanasă, președintele Academiei de Dans Adamas.

Pe lângă dans, organizatorii au asezonat seara perfectă cu bucate alese udate elegant cu băuturi de calitate. Astfel, oaspeții s-au bucurat printre altele de rețete pe bază de fazan sau de sturion, dar și deserturi irezistibile. Atmosfera a fost una de excepție, restaurantul având o arhitectură deosebită iar interiorul te poartă ușor cu gândul în alte vremuri. Restaurantul este înconjurat de terase ospitaliere unde se poate petrece timp de neuitat. Terasa principală este în vecinătatea unei pajiști verzi în care îți poți pierde și calma privirea. Practic, la Conacul Buzdugan găsești o altă lume în care te poți relaxa și petrece timp de cea mai bună calitate.„A fost primul eveniment din acest sezon. De altefel, noi și în anii din urmă am organizat tot felul de evenimente la care băcăuanii s-au bucurat efectiv de programele pe care le-am oferit și reamintesc aici concertele Filarmonicii la noi, în aer liber, sau concertul Paulei Seling. În continuare ne dorim să dezvoltăm această latură în care să aferim altceva. De aceea ne propunem ca cel puțin lunar să susținem astfel de evenimente pentru că noi, băcăuanii, avem nevoie de așa ceva”, a declarat Ioan Neagul, manager la Conacul Buzdugan.

Iar lucrurile de la Conac nu se opres aici pentru că dezvoltarea locației este în plină desfășurare. Conacul propriuzis a fost reabilitat și este aproape gata să intre în circuitul turistic. Și sunt multe alte lucruri simple dar de o valoare de patrimoniu și culturală reale ce merită descoperite și trăite. Și tot aici, doritorii pot organiza evenimente deosebite din viața lor: nunți, botezuri, majorate, petreceri private și corporate. Toate într-un cadru mirific, la o aruncătură de băț față de Bacău. Mai exact, Conacul Buzdugan se află la intrarea în comuna Gheorghe Doja, pe E 85, la 22 de kilometri sud de Bacău. Alte detalii pot fi aflate de pe https://conacul-gheorghe-buzdugan.business.site/ sau de pe pagina oficială de facebook a locației.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri