25 aprilie 2024
ActualitateOra Pământului, marcată printr-o activitate de plantare și ecologizare cu elevii băcăuani

Ora Pământului, marcată printr-o activitate de plantare și ecologizare cu elevii băcăuani

Într-un context atipic, și în acest an Ora Pământului a fost, pentru  membrii Centrului Regional de Ecologie Bacău, un prilej de a atrage un semnal de alarmă asupra problematicii mediului înconjurător, invitând băcăuanii să se implice activ în viața comunității, în cadrul unei campanii de plantare „Pădurea Șerbănești, comoara verde a Bistriței”. Evenimentul, ajuns la a V-a ediție, a fost organizat în parteneriat cu Romsilva – Direcția Silvică Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Rehau România și Asociația Pasionaților de Fotografie Bacău.

Acest corp de pădure situat integral pe raza municipiului Bacău, intens frecventat pentru agrement şi recreere, are nevoie de măsuri de protecţie şi o atenţie sporită pe termen lung. Păşunatul intensiv practicat în ultimii ani a condus la distrugerea regenerărilor naturale, astfel încât arborii doborâţi sau uscaţi crează goluri. Aşa cum am procedat şi în anii anteriori, dorim să realizăm o plantare de completare în ochiurile de padure, pentru a contribui pe termen lung la bunastarea corpului de padure.

În paralel cu activitatea de plantare au fost ecologizate şi malurile lacului Bacău în zona pădurii.



Bucurându-se de frumusețea naturii, au răspuns afirmativ aproximativ (50 de participanți), locuitori ai municipiului, dar și tineri din colegiile băcăuane, care au plantat 500 de puieți de plop și mesteacăn. Mulțumim pentru implicare elevilor din Colegiul „Henri Coandă” Bacău dar și membrilor Clubului HoltIS Active Teen 16 din cadrul Colegiului Național „V. Alecsandri” Bacău, instituție în cadrul căreia sărbătorirea Orei Pământului alături de voluntarii CRE Bacău a devenit o tradiție, încă din 2015.

Organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, Earth Hour se dorește a fi un semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Prof. dr. Adriana Măcincă, director Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și membru în Centrul Regional de Ecologie Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri