26 aprilie 2024
ActualitateZilele Scolii Gimnaziale „Octavian Voicu”

Zilele Scolii Gimnaziale „Octavian Voicu”

Scoala Gimnaziala „Octavian Voicu” a fost in sarbatoare. Motivul? Timp de trei zile, intre 19 si 21 mai, s-au aniversat Zilele Scolii. Cu aceasta ocazie, in fiecare zi s-au organizat, cu prescolarii, elevii si profesorii din unitatea de invatamant diferite activitati educative, respectiv: „Concurs literar” – clasa a IV B (profesori Adriana Sava si Gabriela Popazu), „Atelier de creatie” – clasa pregatitoare A si clasa V B (profesori Coca Dumitrascu si Rada Toma), „Scoala mainilor ce construiesc si nu lovesc – Sala bucuriei UNICEF” (organizatori profesorii Adriana Vrabie, Mihaela Fracase, Coca Dumitrascu si Romica Sandu), „Scoala – locul magic al sufletului, Sala Bucuriei UNICEF” (profesorii Laura Busila, Codrut Duduman, Ana Maria Popa, Ramona Karpfen, Ionela Stan, Nicoleta Gora si Teodora Radacina), „Activitate cu parintii” – clasa pregatitoare A si prof. Coca Dumitrascu, „Joc si miscare” – clasa III B, prof. Daniela Fodor, „Ne mantueasca el in veac cuvantul” – clasa VIII B, organizatori prof. Stefan Dinca si prof. Daniel Florin Dinca.

„Maini ce construiesc, nu lovesc”

O activitate de impact, „Sala bucuriei” a avut loc pe 19 mai. Scopul intalnirii dintre profesori si elevi a fost identificarea unor solutii impotriva comportamentului agresiv in familie, in mediul scolar. Au participat si parintii copiilor care au lucrat in echipă construind impreuna un simbol al mainilor care construiesc – un mulaj din ipsos, ce a fost daruit fiecarei familii participante. Feed-back-ul a fost unul foarte bun: intarirea colaborarii scoala – familie, identificarea de solutii alternative la comportamentul agresiv beneficiind de multa creativitate si disponibilitate de valorificare a acesteia spre binele copiilor, a familiei, a scolii.



Activitatea gradinita – familie – scoala

Din structura scolii mai fac parte si Scoala primara Izvoare, dar si gradinitele nr.34, Izvoare si „Dumbrava minunata”, care au fost si acestea implicate in activitatile organizate cu aceasta ocazie de sarbatoare. Astfel, sambata, 21 mai a.c., la Gradinita cu Program Prelungit „Dumbrava Minunata” Bacau a avut loc Simpozionul Judetean „Colaborarea dintre gradinita-familie-scoala”, Editia I, actiune ce face parte din cadrul Proiectului Judetean „Colaborarea dintre gradinita-familie-scoala” la care au participat cadre didactice din Cleja, Balcani, Nicolae Balcescu, Zemes, Botosani, Dorohoi, Suceava, Iasi, dar si de la mai multe unitati scolare din Bacau. Manifestarea a avut ca obiective intelegerea rolului pe care il are relatia gradinita-familie-scoala in dezvoltarea armonioasa si progresul educational al copilului si pentru a se face un schimb de bune practici pentru cunoasterea programelor alternative de educatie în care rolul familiei este esential. Coordonatorii acestui simpozion au fost profesorii Iulia Lefter, Elena Mancas, Elena Amariei, Gabriela Munteanu, Florina-Gica Diaconu, Loredana Suciu, Elena Dubina, Adina Iventa, Clara Isvanca si Tudorita Hurghes.

Activitatile din cadrul simpozionului s-au realizat pe trei sectiuni: referate, proiecte educationale si metode de activitati cu parintii. Materialele prezentate la simpozion vor fi editate într-o carte cu ISBN.
Evenimentul a debutat cu un mic discurs din partea directorului Scolii Gimnaziale „Octavian Voicu” Bacau, prof. Ionel Tarasa: „Pregatirea pentru viata a omului de maine începe din primele luni de existenta si primii chemati sa puna bazele educatiei sale sunt parintii – familia. Familia este cea care raspunde de satisfacerea trebuintelor elementare ale copilului si mai ales de protectia lui. Actiunea educativa din familie trebuie si are întotdeauna un caracter intentional, urmarind o anumita finalitate – formarea personalitatii copilului pentru integrarea lui in societate.” La îndemnul educatoarei Gabriela Munteanu lucrarile simpozionului au debutat facandu-se un scurt rezumat a lucrarilor pe care le-au pregatit pentru aceasta manifestare. A urmat apoi o mica incursiune in ceea ce priveste proiectele educationale desfasurate in acest an scolar si nu numai, respectiv „Valorile culturale romanesti” si „Colaborare gradinita-familie-scoala”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri