Zilele Parohiei „Sfantul Gheorghe” din Bacau

0

Curtea bisericii din cartierul Orizont s-a animat joi dupa-amiaza cu credinciosii veniti sa intâmpine Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la manastirea Giurgeni, judetul Neamt. Este pentru prima data când aceasta transfigurare a Fecioarei si a Pruncului Sfânt poposeste intr-un lacas de cult din municipiul Bacau.

Icoana ferecata in argint este o copie a icoanei Hodighitria, sau Calauzitoarea, si mai este cunoscuta ca „Icoana Maicii Domnului cu trei ochi”. Dupa ce procesiunea a condus icoana la loc de cinste in foisorul din fata bisericii, preotii prezenti impreuna cu credinciosii si-au unit glasurile in rugaciunile acatistului inchinat Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.

Apoi, in atmosfera pioasa din Biserica „Sf. Gheorghe” a fost savârsita Taina Sfântului Maslu unde ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, alaturi de preotii-slujitori Constantin Gherasim, Gheorghe Chirica si Ciprian Ignat si alti preoti bacauani, s-a rugat pentru cei aflati in suferinta. La final, corala „Episcop Melchisedec” a intregit atmosfera de rugaciune cu o salba de cântari duhovnicesti. „Am primit in mijlocul nostru pe Maica Domnului ca sa ne indrume si sa ne intareasca in truda noastra” a marturisit pr. Constantin Gherasim, parohul Bisericii „Sf. Gheorghe”.

Astfel s-a derulat prima din zilele dedicate Parohiei „Sf. Gheorghe”, componenta unui program de evenimente religioase si culturale dedicate credinciosilor de toate vârstele.

LĂSAȚI UN MESAJ