Zilele Colegiului “Mihai Eminescu”

Autor: | 16/01/2013 Sectiunea Educatie 0
zile-colegiul-eminescu

Colegiul “Mihai Eminescu” Bacau e in sarbatoare. In aceasta perioada, timp de patru zile, in unitatea de invatamânt se desfasoara mai multe activitati reunite sub numele de “Zilele Colegiului – Zilele Portilor Deschise”. Deschiderea manifestarilor a avut loc pe 15 ianuarie, in holul central al unitatii de invatamânt, alaturi de invitati speciali. “15 ianuarie, in fiecare an, reprezinta pentru institutia noastra ziua in care sarbatorim patronul spiritual si Ziua Culturii nationale. Ne bucuram de faptul ca avem onoarea sa il avem in mijlocul nostru, la ceas aniversar, pe profesorul Ion Fercu, care va lansa si pentru elevii nostri romanul « Audienta»”, a declarat prof. Constantina Hulea – director Colegiul “M.Eminescu”. Au mai fost prezenti vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Braneanu, reprezentanti ai Institutiei Prefectului, profesori universitari si colaboratori, carora elevii si cadrele didactice din Colegiul “Mihai Eminescu” le-au pregatit si un moment artisti. Zilele Colegiului “Mihai Eminescu” vor continua pe 16 ianuarie cu o serie de sesiuni pe activitatea de nursing – desfasurata in nivelul post-liceal, joi – 17 ianuarie se va organiza o Serata eminesciana, iar vineri, in ultima zi de manifestari, se vor disemina rezultatele tuturor actiunilor. In prezent, in Colegiul “Mihai Eminescu” invata peste 600 de elevi, pe nivel liceal, filiera teoretica, atât la profil real, cât uman, dar si 300 de elevi, pe nivel post-liceal, pe calificarea asistenti medicali generalisti.

“Deja elevii siprofesorii m-au impresionat prin ceea ce au spus si acum, cum au vorbit despre Eminescu, despre faptul ca el vorbeste prin noi si prin ei. Sunt aici si pentru a prezenta ultima mea carte, pentru ca ma simt ca pe un prieten, asa cum ii simt si eu ca pe un prieten mai mare, deci e vorba despre o bucurie reciproca.”
prof. Ion Fercu, scriitor, jurnalist, director de colegiu

“Aceste intâlniri sunt foarte importante, mai ales pentru ei, elevii, care sunt la inceput de drum. A eminescianiza neamul e o datorie a noastra. Intânirea cu Eminescu din fiecare zi de 15 ianuarie inseamna a constientiza genialitatea neamului nostru. Chiar Eminescu spunea ca «Geniul lui Dumnezeu m-a smuls din geniul neamului».”
prof. Petre Isachi, critic literar


Desteptarea.ro

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna