25 aprilie 2024
EconomieZeci de soferi bacauani au fost despagubiti de Fondul de Garantare a...

Zeci de soferi bacauani au fost despagubiti de Fondul de Garantare a Asiguratilor

Nu mai putin de 35 de bacauani ale caror masini au fost avariate in trafic de soferi care detineau polite RCA emise de Astra Asigurari (firma aflata in procedura de faliment) au primit despagubiri de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

De la inceputul anului, Comisia Speciala constituita la nivelul FGA a aprobat 35 de dosare de dauna din judetul Bacau, din totalul de 137 cereri de despagubire depuse. In total, pagubitii bacauani ar trebui sa incaseze circa 3,3 milioane de lei in contul daunelor provocate de soferii neatenti.

„Suma totala aprobata la plata, aferenta celor 35 de dosare este de 101.403,36 lei. Cea mai mare suma aprobata la plata, pentru un dosar din judetul Bacau, pâna în prezent, este de 15.202 lei, iar cea mai mica suma este de 293 lei”, a precizat Costin Anghel, purtatorul de cuvânt al FGA. Plata despagubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor si in termen de cel mult 5-7 zile lucratoare de la data la care dosarul este complet si aprobat la plata de catre Comisia Speciala.



Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari ca, potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de garantare este în drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete.

Pentru a evita supraaglomerarea, proprietarii de masini care au de recuperat despagubiri de la compania Astra Asigurari trebuie sa completeze Anexa 6 de pe pagina de internet a Fondului si sa o transmita cât mai rapid catre FGA, direct, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, pe adresa din str. Popa Petre nr. 24, Sector 2, Bucuresti, sau prin email ori fax.

La cererea de plata se anexeaza, în copie legalizata, actele/înscrisurile doveditoare ale sumelor pretinse cu titlu de creante de asigurari. In lipsa acestor documente, se poate depune o declaratie pe proprie raspundere, dupa modelul din anexa nr. 7 din Norma nr. 16/2015. În cuprinsul cererii de plata se va preciza motivul imposibilitatii de depunere a înscrisurilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri