Dupa succesul inregistrat anul trecut, bacauanul Claudiu Popovici, un mare iubitor de tomate, a decis ca si in acest an sa organizeze un festival al rosiilor, intitulat “Tomatostock”.

Astfel, astazi si mâine (sâmbata si duminica, 20 – 21 august) cei interesati sa vada si chiar sa cumpere diferite soiuri de rosii o pot face la cea de-a II-a editie „Tomatostock” ce are loc pe strada Energiei nr. 34.

„Anul trecut oamenii au apreciat actiunea mea, mai ales ca aceste rosii sunt crescute natural, in gradina, nu in solar”, a precizat Claudiu Popovici care ne-a mai spus ca anul acesta a plantat 101 de soiuri, dar, din pacate, din pricina vremii nefavorabile, la „Tomatostock” bacauanii pot admira si achizitiona doar 50 de soiuri de rosii.

„Pentru anumite soiuri de tomate, daca soarele e prea puternic pur si simplu nu le face bine. Pentru altele, daca da o simpla ploaie, imediat pleznesc si nu mai pot fi expuse si comercializate. Si mai sunt si alte situatii imprevizibile, dar asta e”, a mai spus pasionatul de tomate care ne-a dezvaluit ca soiurile pe care le-a crescut in gradina tatalui sau din Podis-Margineni, jud. Bacau, provin din toata lumea si ca unele dintre ele sunt chiar scumpe.


Foto: Rares Costache

„Anul acesta, din cauza intemperiilor am avut o recolta de 20 de procente fata de anul trecut, asadar o productie foarte slaba. Dar sa stiti ca este un fenomen care s-a petrecut in toata tara, pentru ca am tinut legatura cu diversi cultivatori de tomate din alte zone care au patit la fel, un cultivator din Nemt spunându-mi ca este cel mai prost an din ultimii 35 de când se ocupa cu asa ceva”, ne-a mai spus Claudiu Popovici, marturisindu-ne ca pasiunea pentru tomate o are de la tatal sau care de 15 ani se ocupa cu gradinaritul, dar rosiile i-au iesit cel mai bine.

Pe lânga cele 50 de sortimente de rosii pe care le puteti admira si achizitiona pentru a va putea bucura de o salata cu diferite arome, puteti vedea si cateva specii de ardei la ghiveci, cu forme si culori spectaculoase. Având in vedere ca toate aceste produse sunt in editie limitata, daca sunteti in Bacau, profitati de weekend pentru a vizita ce-a de-a II-a editie „Tomatostock”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ