Volei feminin: Incepe operatiunea Belgia

0

Detinatoarea Cupei României la volei feminin, Stiinta Bacau si-a inceput trestele premergatoare noii stagiuni competitionale. La finalul saptamânii trecute, la Izvorani, echipa antrenata de Florin Grapa a sustinut primele doua amicale din intersezon.

Vineri, Stiinta a pierdut toate cele patru seturi (14-25, 19-25, 14-25, 21-25) sustinute in compania nationalei României, pentru ca sâmbata sa cedeze cu 3-1 (’21, 19, 14, 22) amicalul sustinut in compania echipei germane NawaRo Straubing. In ambele jocuri, Stiinta nu le-a putut folosi pe cele cinci jucatoare convocate la lotul national al României in vederea Europenelor ce vor avea loc in aceasta toamna in Belgia si Olanda: Sabina Moisa, Denisa Rogojinaru, Ioana Baciu, Mihaela Albu si Lorena Ciocian.

Antrenorul Florin Grapa a utilizat urmatoarea garnitura de baza: Alexandra Pintea (imprumutata de la Unic pentru a acoperi postul de coordonatoare, lasat liber de plecarea la nationala a lui Moisa si Ciocian), Irina Radu, Cristina Cazacu, Claudia Gavrilescu, Tatiana Lupu, Loredana Filipas si libero-ul Nicoleta Manu, care are sanse mari de a reveni sub culorile Stiintei. Pe parcursul jocurilor, au mai fost utilizate Crina Baltatu, Iulia Matache si Alexandra Badea. Mâine, lotul bacauan alcatuit din cele zece jucatoare sus-amintite va pleca pe calea aerului in Belgia pentru a participa la traditionalul turneu de la Frasnes-les -Avaing.

In Belgia, Stiinta va evolua intr-o grupa din care mai fac parte frantuzoaicele de la Nancy si gazdele de la Gent. Joi, de la 21.30, studentele o vor intâlni pe Nancy, iar vineri, de la 16.00, pe Gent. In cealalta grupa figureaza Paris Saint Claud (Franta), VC Sneek (campioana Olandei) si Dauphines Charleroi (vice-campioana Belgiei).

„Regret ca nu voi avea niciuna dintre ridicatoarele noastre la acest turneu, atât Moisa cât si Ciocian aflându-se la lotul national. Din pacate, se pare ca Ciocoian este in plus la nationala, ea nejucând deloc, si nu inteleg de ce este retinuta acolo. Ea mi-ar fi de mare ajutor la echipa de club”, a declarat Florin Grapa, care a plecat spre Belgia inca de ieri. Antrenorul bacauan intentioneaza aducerea a inca unui centru (Nneka Onyejekwe?), marturisind, totodata, ca ar mai avea nevoie si de inca o tragatoare secunda.

LĂSAȚI UN MESAJ