Volei feminin/ Cupa României: Barem Cupa!

1

Stiinta Bacau- Medicina Târgu-Mures (azi, ora 17.00, Sala Sporturilor)

Sa o dam pe bune: campionatul Stiintei pare compromis. Ce-i drept, matematica ofera, in continuare, sanse la un loc in play-off, insa când te afli la -8 de locul 4, calculele invoca mai degraba un miracol decât o realitate.

In aceste conditii, Cupa României ramâne alternativa studentelor de a salva un sezon cenusiu. Numai ca nici Cupa nu ofera garantii. Si nu vorbim neaparat de câstigarea trofeului (ar fi pentru a patra oara la rând), ci de accesul in semifinale. Pentru a intra in careul de asi al competitiei, Stiinta trebuie sa treaca de Medicina Târgu-Mures. Nu e o misiune imposibila, dar nici floare la ureche. Mai ales ca mansa retur se va disputa la Târgu-Mures, pe 9 martie.

Pâna la retur, Stiinta trebuie sa-si faca treaba in meciul de acasa, programat azi, la ora 17.00. „Sa-si faca treaba” inseamna o victorie cu 3-0 sau 3-1. Sau, in limbaj de campionat, o victorie de trei puncte.

„Daca ne impunem cu 3-0 sau 3-1 acasa, ar fi suficient, pentru a ne califica sa pierdem in tie -break la Târgu-Mures. Altfel, calificarea se va decide in setul de aur. Eu sper, insa, sa câstigam si acasa, si in deplasare, chiar daca ne asteapta doua meciuri dificile”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa. Bacauancele au simtit pe pielea lor cum este sa o privesti de sus pe Medicina; in urma cu zece zile, au pierdut cu 2-3 la Târgu-Mures, in ciuda faptului ca au avut 2-0 la seturi. „Trebuie sa evitam erorile neprovocate.

Acestea ne-au costat mult in ultimele doua meciuri, cu Medicina si CSM Bucuresti. Si ar mai trebui un lucru: pe faza de atac, sa dam cât mai bine in minge, chiar si in conditiile in care constructia nu va fi extraordinara”, a concluzionat tehnicianul bacauan, care nu se confrunta cu probleme la nivel de lot. CSM Bucuresti (dubla victorie cu 3-0 contra Clujului) si Alba Blaj (3-0, 3-0 cu Lugojul) sunt calificate in semifinale, cel de-al patrulea sfert de finala aducând fata in fata, pe 17 februarie si 9 martie, pe CSM Târgoviste si Dinamo.

1 COMENTARIU

  1. am ajuns asa de rau sa ne temem de o calificare in fata Muresului?o formatie care pierde cu alte echipe sub 18-20 puncte pe set?stiam ca nu merge jocul,stiam ca mereu se asteapta o revenire,un alt joc…dar …nu se intrevede nimic.s-a facut PRAF anul asta competitional,cu niste jucatoare care sunt peste alte echipe.sunt…dar nu demonstram nimic.cantecul de lebada si la aceasta echipa,dupa handbal feminin si masculin ???

LĂSAȚI UN MESAJ