Un samurai al penelului pe simeza Galeriilor de arta „Frunzetti”

0
Vernisajul expozitiei personale a pictorului Mihai Nechita-Burculet / Foto Liviu Maftei

Iubitorii de arta bacauani au ocazia sa vizioneze, incepând cu acest sfârsit de saptamâna, la Galeriile de arta “Frunzetti”, expozitia pictorului Mihai Nechita-Burculet.

Artistul plastic, membru al UAP Bacau, si-a desfasurat activitatea creativa si pedagogica in orasul Târgu-Ocna incepând cu anul 1977. Fiind prezent in mod constant pe simezele din tara si strainatate, Mihai Nechita-Burculet nu si-a tradat niciodata crezul artistic si maniera de abordare a universului sau cromatic.

Acest fapt l-a subliniat mai vechiul sau coleg de Uniune, pictorul Vasile Craita-Mândra, care il asemuia cu un samurai, fidel pâna in ultima clipa stapânului sau. Experimentele sale plastice aduna laolalta pe pânza influente ale scolilor spaniole, flamande sau olandeze, grefându-le pe un suprarealism „a la” Salvador Dali.

Vineri, 29 mai, in cadrul vernisajului, Vasile Craita-Mândra il numea pe autor „un maestru al ocrului, culoarea care il defineste si il caracterizeaza, toate lucrarile lui având o dominanta calda, chiar si cele in care domina tonurile reci”, element care accentueaza atmosfera de metafora din compozitiile sale.

Timp de o luna, pictorul Mihai Nechita-Burculet ofera bacauanilor fragmente din spiritul sau creativ asternute pe pânza precum viziunile proprii asupra unor capodopere precum „La Maja Desnuda” a lui Goya sau „Laptareasa” lui Vermeer. (L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ