Un maraton de lectii de istorie in Odobesti

0

Amintirea figurii celui mai iubit domnitor, A.I. Cuza, dupa Stefan cel Mare, dar si recenta sarbatorire a zilei Unirii, 24 ianuarie 1859, au prilejuit derularea unui adevarat maraton de lectii de istorie în comuna Odobesti, judetul Bacau.

Chiar de Ziua Micii Uniri, preotul paroh Augustin Cârlan l-a invitat pe comandor dr. Vasile Florea, locuitor pamântean al comunei Odobesti, pentru a prezenta enoriasilor expunerea cu tema „Cuza si Bacaul”.

La invitatia directorului scolii din comuna Odobesti, prof. Mirela Grosu, si sub bagheta organizatorica a profesorului de istorie de la scoala din localitate, prof. Martinescu, comandorul Florea a prezentat aceeasi expunere la clasele V-VIII din satele Ciuturesti si Tisa Silvestri in zilele de 27 si 28 ianuarie.

Urmare a unei noi invitatii a conducerii scoli, acelasi Vasile Florea va prezenta la unitatile de invatamânt din satele comunei Odobesti alte trei lectii de istorie a asezarilor Ciuturesti, Odobesti si Tisa Silvestri, in zilele de 3 si 4 februarie, asa cum sunt prezentate in Monografia comunei Odobesti, lansata anul trecut tot de Vasile Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ