Trei zile de sarbatoare pentru ortodocsii bacauani

0

Conform calendarului crestin-ortodox, urmeaza o perioada incarcata de har si sarbatoare. Astfel, sâmbata 18 iunie, credinciosii ortodocsi ii vor pomeni pe cei morti. Ei vor merge cu ofrande la mormintele celor dragi mutati la Domnul, praznuind astfel „Mosii de vara”.

In ziua de 19 iunie se celebreaza Pogorârea Sfântului Duh, aceasta sarbatoare fiind cunoscuta si ca Duminica Rusaliilor sau a Cincizecimii.

Pentru crestinii ortodocsi din cartierul Serbanesti, acest praznic coincide cu hramul noii biserici de parohie, cel mai nou lacas de rugaciune aparut pe harta spiritualitatii bacauane.

Luni, 20 iunie, Biserica Ortodoxa Româna sarbatoreste praznicul Sfintei Treimi. Si acest mare hram isi are corespondenta in salba de biserici ce vegheaza viata duhovniceasca a bacauanilor.

Inca de la sfârsitul secolului al XIX-lea, Biserica „Sfânta Treime” din Cimitirul Central s-a constituit ca o fereastra catre Cer pentru credinciosii din zona. Având o istorie zbuciumata, acest templu al Ortodoxiei si-a recâstigat menirea in ultimii ani, adunând din nou in spatiul sau pe crestini la rugaciune.

LĂSAȚI UN MESAJ