Tir cu arcul / Au lovit ce au ochit

0

Si in acest an, programul “Pierre de Coubertin” s-a bucurat de un real succes in Bacau

Pentru al doilea an la rând, Bacaul s-a aflat pe lista oraselor participante la programul „Pierre de Coubertin Copii- Punct ochit, punct lovit” la tir cu arcul. Finantat de Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu Federatia Româna de Tir cu Arcul, programul a fost coordonat in Bacau de vicepresedintele ACS Saga, Geanina Ivu.

„Ne bucura foarte mult ca in Bacau exista o deschidere foarte mare din partea copiilor catre acest sport olimpic aflat sub Patronajul Casei Regale a României. Elocvent este faptul ca, in urma programului pe care l-am desfasurat anul acesta, inregistram deja cereri de inscriere din partea copiilor si implicit a parintilor in practicarea acestui sport nobil”, a declarat Geanina Ivu, care a decis ca „Pierre de Coubertin- Punct ochit, punct lovit” sa se deruleze in 2015 in parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza”.

Dupa mai multe saptamâni de selectie, pe parcursul carora a fost testata indemânarea a aproximativ 200 de copii, care au fost initiati in tainele tirului cu arcul, sâmbata trecuta, la sala de sport a Scolii „Alexandru Ioan Cuza” a avut loc concursul final al programului. Cei mai buni 50 de copii s-au intrecut in fata panourilor cu cercuri concentrice, miza cea mare fiind participarea la o tabara gratuita de cinci zile la Poaiana Brasov, in perioada 24-29 noiembrie.

Invingatori au fost desemnati Cristina Stângaciu (clasa a IV-a B), Irina Vezeteu (clasa a V-a D), Andrei Umbrarescu (clasa a IV-a E) si Teodor Avram (clasa a V-a D), insa de câstigat au câstigat toti participantii. „Toti cei care au concurat au fost recompensati, premiile constând in diplome, cupe si tricouri.

Proiectul s-a dovedit si in acest an un adevarat succes demonstrând ca Bacaul isi merita locul in rândul cerlor noua orase selectate pentru a-l derula”, a concluzionat antrenoarea Geanina Ivu.

LĂSAȚI UN MESAJ