Ticalosenia, pas cu pas

2

1. ,,Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane (de oameni; n.n., I.F.) este statistica.” Ati recunoscut, n-am indoieli, vorbele tatucului popoarelor, Iosif Vissarionovici Stalin, unul dintre ticalosii absoluti ai lumii. Omul nu era tâmpit, asa cum sugereaza unii. A fost insa locuit, in cel mai inalt grad posibil, de cruzime de pesterist.

2. Din august, a.c., a devenit operationala grila de salarizare pentru cei care salahoresc în invatamânt. O noua aiureala, desigur! Cu surle si trâmbite, presa cotrocenist-victorian-tehnocrata a anuntat dospirea de poveste a salariilor acestora. A rezultat o batjocora. Zeci de mii de salariati primesc bani mai putini (milioane de lei vechi!), multi altii au un spor de 0 (ZERO) lei. Daca aluneca pe toboganul reducerilor salariale un singur salariat din invatamânt, era o tagedie. Acum este mai simplu: avem o statistica nerusinata.

3. Doamna Carmen de Iohannis, profesoara – intreb, si eu, asa… – nu-l mai trageti, din când in când, de mânecutele romantice pe domn’ profesor Iohannis, ca sa nu-si mai bata joc de fostii colegi, ca jalnic-presedinte-jucator? Inteleg faptul ca n-a avut nicio tandrete esentiala cu performanta didactica, da nici chiar asa! Basescu gafa, ca marinar, cu prostiile prezidentiale cuantificate in noduri englezesti multiplicate mioritic. Iohannis de Sibiu, via Cotroceni, foloseste o alta unitate de masura exotica: pas cu pas. Chiar si cu pensionarii joaca la fel de aiurea… E de inteles: are parintii pensionari cu domiciliul in Germania.

4. Domnul Ciolos, respectuos vasal de Cotroceni, cel care a supervizat moral / birocratic / oficial pesterismul „dospirii” absurde a salariilor din invatamânt, sprijinit tacit de galbiorii lideri sindicalisti (care-si gestioneaza fain cariera, mimând post-factum nemultumirea), calatoreste mondial lalolalta cu noi, amarâtii, pe aripile norilor. Cu avionul de linie.

5. Pas cu pas. Quod erat demonstrandum.

2 COMENTARII

  1. domnule Redactor,,,,
    Fiind cea mai saraca tara din Europa ,, au impartit din buget cea mai ramas
    adica o{zero] lei la cadrele didactice si o {zero} lei la Pensionari,,,Ce era de demonstrat??@@

  2. Intr-o tara ,,saraca,, dar cu economia supterana bugetul e o notiune perimata,adjudecata de fiecare guvernare pe cand capitalul dispare. Deci la noi se imparte praful de pe toba.

LĂSAȚI UN MESAJ