Târgul ofertelor educationale

0

Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a organizat, timp de doua zile, cu incepere de joi, un nou Târg al Ofertelor Educationale pentru anul scolar viitor, 2015 – 2016, la care participa unitatile de invatamânt preuniversitar din judetul Bacau, scoli postliceale de stat si particulare, dar si universitati. Evenimentul s-a desfasurat la Sala de Atletism si se adreseaza, in special, absolventilor de gimnaziu, care sunt acum in perioada in care aleg unde sa-si continue studiile la nivel de liceu.

„Ne-au onorat cu prezenta 10 licee din Bacau – «Gr.Antipa», «D.Mangeron», «A.Saligny», «P.Rares», «H.Coanda», «V.Alecsandri», Economic, «N.V.Karpen», Pedagogic, «M.Eminescu», dar si Liceul Teoretic «S.Haret» Moinesti, alaturi de trei scoli postliceale sanitare si trei universitati”, a declarat prof. Alina Pistol, inspector scolar general adjunct.

„Noi ne-am prezentat la acest târg cu patru clase pentru a IX-a – doua de liceu, pe tehnician mecanic, intretinere / reparatii si tehnician in gastronomie, dar si doua clase pentru invatamânt profesional – mecanic auto si operator, chelner, vânzator in unitatile de alimentatie publica”, a precizat prof. Ioan Stan, directorul Liceului Tehnologic „Petru Rares”.

Evenimentul isi propune promovarea imaginii unitatilor de invatamânt din judetul Bacau, diseminarea in rândul scolarilor, liceenilor, studentilor a informatiilor privind cariera, prezentarea conditiilor de studiu din universitati, licee si unitati de formare profesionala, prezentarea ofertei de profile si a cifrei de scolarizare, cresterea calitatii pregatirii si orientarii profesionale a tinerilor, dar si a calitatii resurselor umane utilizate de comunitatea de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ