Soferul care a produs accidentul mortal de ieri, propus pentru arestare preventiva

  8
  FOTO: Bursuc-Adrian-Nicolae

  Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus, astazi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de soferul implicat in accidentul de aseara, in urma caruia a murit o femeie. El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, având o alcoolemie de 1,70g/mie, conform unui comunicat al Parchetului.

  Potrivit probatoriului administrat, a rezultat că la data de 1 septembrie, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Mercedes pe strada Calea Mărăşeşti din municipiul Bacău şi pierzând controlul autovehiculului, a pătruns pe trotuarul din dreapta în direcţia de deplasare dinspre Centru spre Metro, unde a surprins şi accidentat mortal o persoană şi a cauzat vătămări corporale altor două persoane, dintre care una minoră, de asemenea distrugând un stâlp de iluminat public.

  În data de 2 septembrie, ora 01.15, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi în aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a înaintat Judecătoriei Bacău propunerea privind arestarea preventivă a inculpatului Kislapoşi Valerică Ştefan pentru o perioadă de 30 de zile.

  „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie recunoscut de lege în favoarea persoanelor supuse cercetării penale şi prevăzut de art. 4 din C. Proc. Pen. şi art. 6 alin. 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului” – se mai arata in comunicat.

  8 COMENTARII

  1. Puscarie pe viata!!!sper ca chipul angelic al ANDREEI sa-ti rascoleasca toate noptile cit Dummezeu te-a mai suporta pe acest pamint ASASINULE,CRIMINALULE,ALCOOLISTULE

  LĂSAȚI UN MESAJ