Serbare in… 3 D

0

A fost caldura mare vineri. Maaare de tot! Nu a spus-o doar Caragiale sau cei trei prieteni „de pe Sapientei”, Ela, Olga si Tudor.

A indicat-o- in mod constant- termometrul, cu cele treizeci si… multe grade ale sale si a repetat-o- la rastimpuri- evantaiul doamnei invatatoare Laura Romanschi. Dar nici macar aerul fierbinte al Saharei nu ar fi putut topi entuziasmul elevilor clasei a III-a D de la Scoala „Alexandru Ioan Cuza” la serbarea de final de an.

Mai ales ca atmosfera primitoare de la „Green Park” si-a facut din plin datoria. S-a recitat, s-a cântat si s-a dansat. Ca sa fim in ton cu evenimentul si cu…clasa, a fost o serbare in 3D. Alexandra si Cezara s-au apucat sa faca portretul colegei de banca.

In public. Si, poate de la caldura, poate de la oboseala acumulata pe durata unui intreg an de invatatura, putin a lipsit sa nu asistam la o paruiala intre fete.

Noroc cu autorul (Sântimbreanu) si cu naratorul: Bianca. Primul a gasit cea mai…potrivita solutie de impacare, in timp ce Bianca a descoperit si câteva diferente intre insusirile fetelor; masurate in semne de punctuatie. Cealalta Alexandra a clasei a facut cuplu cu Teea.

De data aceasta, unul muzical. Si cu repetitie. Iar Andrei ne-a oferit o demonstratie practica in ceea ce priveste dansul. Si inca ce demonstratie! In fine, Anastaia si Stefania ne-au invatat cum (nu) se citeste o carte. Si cum sa ramâi cu ceva, cu altceva decât copertile.

Partea a doua a serbarii a fost dedicata premiilor: cupe si diplome. Dar si discursurilor. A fost ca la Oscar: au curs multumirile. Toate catre parinti si, evident, doamna invatatoare Romanschi.

Sigur, au existat si „speech”-uri smechere, ca doar n-am trecut clasa ca gâsca prin apa. Victor, de exemplu, a inceput deja sa regrete biscuitii cu dulceata de la after-school, in timp ce Sebi a gasit rimele potrivite pentru o serbare fara de pereche. De-acum, vacanta poate sa inceapa! Si, pâna la toamna, când intram in clasa a patra, cui ii mai pasa de caldura?

LĂSAȚI UN MESAJ