Se sisteaza apa calda in zona Nufarului

0

Zona Nufarului din municipiul Bacau va ramâne fara apa calda incepând de luni, 4 iulie, pentru o perioada de 15 zile.

Masura a fost luata intrucât Thermoenergy si-a propus sa inlocuiasca intreaga retea de termoficare de pe strada Nufarului, cea ce inseamna ca vor iesi din functiune punctele termice 40, 41 si 43.

„Reteaua de termoficare primara care alimenteaza punctele termice respective are o vechime de 40 de ani. Reducerea continua si semnificativa a numarului de abonati, incepând din anul 2006, de la 3171 de apartamente la doar 240 de apartamente bransate in prezent, a facut ca reteaua sa devina supradimensionata, iar reducerea vitezei de circulatie a agentului termic sa accentueze actiunea coroziva a oxigenului in conducte generând numeroase spargeri.

Actiunile punctuale pentru remedieri rapide nu au avut succes si au dus doar la intreruperi, disconfort si deteriorare a zonei prin sparturi, lucrari si zgomot”, spune Narcisa Antoneac, purtatorul de cuvânt al Thermoenegy.

Prin urmare, s-s a hotarât sa se inlocuiasca in totalitate traseul de pe strada Nufarului, ceea ce presupune si amintita sistare a apei calde.

LĂSAȚI UN MESAJ