Sarbatoare pentru credinciosii ortodocsi din cartierul Serbanesti

0

Timp de aproape un secol, enoriasii parohiei „Sfintii Voievozi Mihail si Gavril” din cartierul Serbanesti si-au inaltat rugaciunile catre Dumnezeu din micuta biserica de lânga cimitir. Dorinta lor de a beneficia de un lacas de cult mai incapator s-a concretizat in zilele noastre prin construirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”.

Duminica, 7 iunie, ea isi va primi menirea de „fereastra catre Cer” prin rugaciunile de sfintire ce vor fi rostite de catre ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, insotit de un sobor de preoti si diaconi.

Astfel, arhiereul va binecuvânta truda credinciosilor si a preotilor Ioan Ferchiu, Adrian Ciprian Ghinea si Vasile Busuioc, incununata prin aceasta ctitorie. Ziua va debuta la ora 9.00 cu slujba de sfintire a bisericii si a Centrului educational-catehetic „Didascalos”, urmata de Sfânta Liturghie arhiereasca.

Evenimentul va fi incheiat prin cuvântul de invatatura al IPS Ioachim si prin acordarea de distinctii. „Potrivit traditiei, in aceasta zi, fiecare credincios participant la sarbatoare se va putea inchina in Sfântul Altar, dupa sfintirea acestuia”, a subliniat preotul-paroh Adrian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ