S-au afisat primele rezultate la Evaluarea Nationala 2016

0

Cei aproape 6.000 de absolventi de clasa a VIII-a au stat cu sufletul la gura astazi, pana s-au anuntat primele note la cele doua probe ale Evaluarii Nationale – Limba si literatura romana si Matematica. Lucrarile elevilor bacauani au fost corectate, conform metodologiei de desfasurare a examenului, in alt judet (nu s-a facut public ce judet anume, tot conform procedurilor de organizare).

Vezi de note au luat candidatii din Bacau: www.evaluare.edu.ro

Contestatiile se depun tot astazi (1 iulie) pana la ora 20.00. Parintii pot cere si sa vada lucrarile elevilor, dar dupa ce depun la Comisia de organizare o cerere in acest sens. Vizualizarea lucrarii nu duce insa la schimbarea notei. Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2016 vor fi facute publice marti, 5 iulie.

Media obtinuta la Evaluarea Nationala va reprezentat 75% din media de admitere la liceu. Pentru restul de 25% se ia in considerare media de absolvire a celor patru ani de studiu in gimnaziu.

De pe 8 iulie (vineri) si pana pe 12 iulie (marti) se defasoara procesul de inscriere a absolventilor de clasa a VIII-a la licee. In aceste zile elevii si parintii acestora, impreuna cu profesorii diriginti, vor completa otiunile lor in fisele de inscriere, iar ulterior aceste date vor fi introduse intr-o lista computerizata, la nivel national. Pe 19 iulie are loc si repartizarea computerizata in invatamantul liceal al absilventilor de clasa a VIII-a, care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 – 2017.

Vom revenii cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ