S-a deschis tabara internationala de pictura din Moinesti

0
Orasul Moinesti este un veritabil salon de arta statuara (Foto; Petru Done)

Luni, 29 august, s-a deschis, in Moinesti, a V-a editie a Taberei internationale de pictura si sculptura „Artistii Plastici”, manifestare care va avea loc pâna pe 11 septembrie.

Au fost invitati in tabara – ne-a informat expertul in comunicare al Unitatii Teritorial Administrative Moinesti, Viorel Florin Costea – pictori si graficieni consacrati din România (Cristian Diaconescu – Iasi, Dionis Puscuta si Ioan Burlacu – Bacau), din Iran (Alireza Asgharpanahi -Teheran, un expert in mixed media si colaj dada) si din Republica Moldova (Galina Vieru – Chisinau).

Acestora li se vor alatura pictorii moinesteni Ioan Vasâi, Elena Lupascu si Dumitru Macovei. „Toti artistii – a precizat Viorel Florin Costea – vor contribui cu lucrarile lor la cresterea patrimoniului artistic al municipiului Moinesti, parte a sectiei de Arta Contemporana a viitorului muzeu care va fi amenajat in fosta Scoala de Baieti.”

Vernisajul expozitiei colective a tuturor celor care participa la aceasta tabara va avea loc in cadrul Manifestarilor Culturale „Zilele municipiului Moinesti” (8 – 11 septembrie), pe 10 septembrie, cu incepere de la ora 13,00, la Galeriile de Arta Geneza si MansArta.

LĂSAȚI UN MESAJ