Restaurante prinse in ofsaid de inspectorii sanitar veterinari

    2
    Magazinul de peste amendat vindea marfa fara a se sti provenienta


    * unitatile au fost amendate pentru mizeria din bucatarie, dar si pentru manipularea neigienica a produselor alimentare * un magazin a fost sanctionat pentru ca vindea peste fara a se sti provenienta marfii

    In doar ultima luna, controalele efectuate de inspectorii sanitar veterinari au scos la iveala numeroase nereguli la agentii economici din tot judetul.

    Astfel, in cadrul actiunilor specifice de control privind siguranta alimentelor, in ultimele 30 de zile, inspectorii Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au confiscat aproape doua tone de produse alimentare, fiind emise sanctiuni contraventionale in valoare totala de 56.600 de lei.

    Cea mai mare cantitate de marfa neconforma, constând in 446 kilograme de aripi de pui si 50 kg carne preparata pentru shaorma expirate, provenea de la un depozit de congelate din Bacau, cu activitatea suspendata, ulterior, de inspectorii sanitar veterinari bacauani, caz despre care am relatat pe larg intr-o editie trecuta a cotidianului Desteptarea.

    In plus, au mai fost sanctionate contraventional si patru restaurante, un snack bar, o pensiune turistica si un magazin alimentar, amenzile totale ridicându-se la doar 8.400 lei.

    La aceste unitati, neconformitatile sanctionate au constat in neîntretinerea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea conditiilor de igiena in blocul alimentar, dar si ambalarea / etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare ori manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

    „Sanctiunile au vizat si procesarea si comercializarea produselor din peste, o unitate fiind amendata cu 1.200 lei pentru neconformitati privind demonstrarea trasabilitatii produselor la prelucrarea si distributia acestora”, a precizat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

    Inspectorii sanitar veterinari efectueza controale si în zonele de agrement / localitatile de interes turistic, unde, în mod obisnuit, se înregistreaza cresteri ale numarului turistilor, si, implicit, intensificarea activitatilor de comercializare, preparare si servire a alimentelor.

    Astfel, vor fi verificate conditiile de igiena în care functioneaza unitatile de alimentatie publica, pizzeriile, cantinele, unitatile tip catering, cofetariile, patiseriile, laboratoarele de cofetarie / patiserie, pensiunile turistice, unitatile de tip hipermarket / supermarket, magazinele alimentare.



    Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

    2 COMENTARII

    1. De ce nu dati si numele agentilor economici sa stim si noi pe cine sa ocolim? Altfel actiunile astea penibile sunt doar pentru „a da bine presa”” sa vada lumea ca munciti.

    2. Afisati numele locatiilor si a agentilor comerciali sa le evitam. Daca ei vor lua doar o amenda, vor continua sa faca la fel, si tot noi cumparam produse de proasta calitate, expirate !

    LĂSAȚI UN MESAJ